Markerte motstand mot oljeboring

Rundt 30 aksjonister var lørdag samlet utenfor fylkeshuset for å vise motstand mot oljeboring i forbindelse med Troms Aps representantskapsmøte.
nyheter

Aksjonistene betegner markeringen som en feiring:

– Vi har stor tro på at Troms Ap tar det riktige valget i helga. I dag er vi ikke sinte, men vi feirer at kunnskapen må seire og at framtiden i nord er fornybar, sier Therese Hugstmyr Woie, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

Woie har et klart budskap til de oppmøtte politkerene.

– Vi tar ikke seieren på forskudd, men vi vil motivere Ap-politikerne ved å vise at ungdommen har tro på at vi klarer oss uten olje i nord og at vi har store forventninger til dem.

Les også: Arbeiderpartiet og Høyre velger toppnavn i helga

Woie er optimistisk med tanke på å vinne kampen om oljeboring, og mener det ikke er behov for mer konsekvensutredning. Hun får tilslutning fra Emma Skau fra Harstad, nestleder i Troms Natur og Ungdom:

– Vi har allerede nok kunnskap til å si nei. Vi vet hvor sårbare disse områdene er, hvor lite plass det er som olja og fiskerne må dele og hvilke konsekvenser oljeboring og seismikkskyting som del av en konsekvensutredning vil ha. Det er mer enn nok kunnskap til å si nei, sier Skau.