Lufthansa åpnet etterspurt rute til Tromsø

Lørdag landet Lufthansas flight LH870 på Langnes. Det markerte selskapets aller første flyvning fra Frankfurt til Tromsø.
nyheter

Etter å ha lagt bak seg 2.253 kilometer, landet Lufthansas Airbus A319, som lettet fra Frankfurt lørdag morgen, på Tromsø lufthavn.

- Med en flytid på tre timer og 25 minutterer er dette en av de lengste rutene i Lufthansas europeiske rutenett, sa Leandro Tonidandel, Norges-sjef i Lufthansa, etter at den rødeløperen var kommet på plass og mottakelsessermonien kunne begynne.

LES OGSÅ: Åpner for flyrute mellom USA og Tromsø

Utvider i Norden

Tonidandel forteller at ruten er et ledd i det tyske selskapets utvidede satsing i Norden.

- Ruten mellom Frankfurt og Tromsø skal gå hver lørdag fram til 25. mars neste år. Altså hele vintersesongen, opplyser han.

- Det er glede for oss å ønske Lufthansa velkommen til Tromsø lufthavn! For oss er det veldig spennende å få en direkteflyvning mellom vår nydelige arktiske by og Frankfurt, sa Avinors Mona Ringstrand.

LES OGSÅ: Nytt system skal gi færre kofferter på vidvanke

Stor etterspørsel

Ringstrand er sikker på at ruten vil være attraktiv for både turister og tromsøværinger. Noe Lufthansa bekrefter.

Ifølge selskapet er det stor etterspørsel på vinterferier til nordlige strøk. Derfor har selskapet også åpnet en ny ryte til Ivalo i Finnland.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter