Ihne (10) tok til tårene da hun fikk en klem av sitt store forbilde

Ihne Sofie Olsen felte gledestårer da hun møtte statsminister Erna Solberg (H) under julegrantenninga på lørdag.

RØRT: Ihne Sofie Olsen (10) hadde et rørende møte med statsminister Erna Solberg på lørdag. Ihne går i 5. klasse på Lunheim skole. Foto: privat 

nyheter

Mamma Gunn Tove Kjellsdatter la ut et bilde av sin datter etter møtet på Solbergs Facebook-side som nå har fått vel over 700 «likes»:

«Kjære Erna! Da du gikk fra torget i Tromsø i dag, ble du stoppet av Ihne på 10 år som bare hadde så lyst å hilse på. Du tok deg tid til å gi henne en klem, noe verken mammaen eller pappaen ikke rakk å ta bilde av. Her ser du vår 10-åring like etter at du hadde gitt henne en klem før du hastet videre. Dette er en superrørt jente som har møtt en av de mektigste kvinnene og forbilde hun har! Så takk for at du tok deg tid, det betydde så mye for henne. Gledestårer på denne måten er det ikke ofte vi ser».

Stor hendelse

Til iTromsø utdyper hun hendelsen:

– Ihne kom hjem fra bursdag på lørdag og hadde hørt at det var julegrantenning. Da kastet vi oss rundt og dro inn til sentrum hvor de var i gang med sang og styr. Så sa Ihne plutselig: «Mamma, mamma, der er statsministeren! Jeg visste ikke at hun hadde oversikt over hvem som var statsminister, men hun har visst lest mye nyheter på nett, og også fulgt med i USA hvor det var en kvinnelig presidentkandidat. Hun synes det er stort at en kvinne er statsminister i Norge.

– En drøm

Etter julegrantenningen på lørdag ettermiddag dro familien på handletur, men midt i Storgata så de igjen statsministeren. Da sa faren nærmest på fleip at datteren kunne gå bort og hilse på.

ÅPNING: Erna Solberg her under tenninga av juletregrana på lørdag.  Foto: DANIEL LILLEENG

Ihne syntes ikke at det var noe fleip, så hun løp bort og hilste på Erna. Ihne sa til Erna Solberg at hun drømte om å møte henne og fikk en klem i retur. Da statsministeren måtte gå videre, var 10-åringen på gråten.

– Jeg ble først bekymret, for Ihne er ikke en jente som knekker samme så ofte, men nå var det mange gledestårer. Hun sa at Erna Solberg virket så snill, og jeg måtte love å skrive til henne og sende et bilde. Ihne har fulgt mye med i avisene i det siste og fått med seg mye av hva statsministeren driver på med, forklarer Kjellsdatter.

Svar fra Erna

I tillegg til et drøss av «likes» har også en spesiell person tatt seg tid til å svare på innlegget i en hektisk arbeidshverdag, nemlig Erna Solberg selv:

«Kjære Gunn Tove! Tusen takk for en utrolig hyggelig tilbakemelding. Jeg husker godt møtet med Ihne i folkemengden etter julegrantenningen på lørdag. Det var veldig koselig å hilse på henne, og jeg satte også stor pris på den lille klemmen i vinterkulden. Jeg ønsker dere alle en fin adventstid».

– Det ble litt flere gledestårer da Ihne våknet tirsdag morgen og jeg kunne fortelle at hun hadde fått svar fra Erna, forteller Kjellsdatter.