Ungdommer arrangerer juleshow for kreftrammede barn

Sommerlyst har blitt en av byens store underholdningsarrangører blant unge. Nå gir de alt til kreftsaken.

JULESHOW: Sofie Vedeler og Maja Dønnem (begge 15) på Sommerlyst skole arrangerer juleunderholdning til inntekt for kreftsyke barn og unge.Foto: Kent-Einar Myreng 

nyheter

Fire år på rad har Sommerlyst skole arrangert ungdomsfestivalen SUF oppe ved skolen hvor storheter som Kaveh, Sondre Justad og Ondt Blod har spilt. I fjor smelte de til med «Kveld for Syria», hvor inntektene gikk til flyktningkrisen i Syria. I år blir det juleshow til inntekt for kreftsyke barn og unge.

Konkurranser og mat

Fredag 16. desember blir det nemlig julestemning på den nye skolen, som åpnet like før sommerferien i år. Og dermed den aller første festen siden skolen åpnet.

– Det blir mange aktiviteter, underholdning, mat og konsert, sier Sofie Vedeler (15).

Hun lover julegrøt og et spekket juleshow for hele familien. Lærer, Asgil Hansen-Krone, har satt som premiss at hans sønn på 1,5 år også må føle seg hjemme.

– Det blir julegrøt fra kl. 17, så blir det kor, danseforestilling, aktiviteter for alle, og til slutt et band som skal avslutte kvelden, sier Hansen-Krone, som har ansvaret for valgfaget «sal og scene», som har mellom 30–40 elever fra niende og tiende trinn.

Rørende

Han forteller at det å være ungdomsskolelærer ikke er så ille som alle vil ha det til. Med en gjeng som engasjerer seg i viktige saker som Syria og kreftsaken, merker han at alle vil bidra og gir alt for at hvert arrangement skal bli det beste.

– Ungdommene her bryr seg om alt. I år var det stor enighet om at det skulle handle om barnekreft. Det er nært for dem, og det er i tillegg en utrolig sørgelig å forholde seg til. Det er rørende og fint, jeg blir veldig stolt av dem, sier læreren.

Opplev skolen

Også næringslivet har bidratt for at dette blir en fin kveld for kreftsaken. Mack har allerede bidratt med sitt, og nå håper ungdommene at flere hiver seg på.

Siden dette blir det første store arrangementet på Sommerlyst, oppfordrer elevene folk i nærområdet til å stikke innom for å ta en titt på det nye bygget. Her er også gamle elever velkomne til å få seg julegrøt, og ikke minst bidra med penger til den viktige saken ungdommene virkelig brenner for.

– Jula handler om å dele og å være snill. Og det får vi definitivt til her, sier Maja Dønnem (15).

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter