Politiet meldte om brannen på Twitter like før klokken 01.00 torsdag. Da var alle nødetatene på vei til stedet.

Omtrent en halvtime senere kunne politiet opplyse om at hele blokka var klarert og at røykdykkere hadde vært inne i alle leilighetene i boligblokka.

- Det er foreløpig ikke rapportert om personskader, skriver politiet på sin Twitter-konto.

Syv personer evakuert

Morten Augensen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, opplyser til iTromsø at politiet fikk melding om brannen klokken 00.45 natt til torsdag. Det var en av beboerne i boligblokka som meldte fra om brannen i Tomasjordveien.

- Totalt syv personer er evakuert fra blokka og er blitt plassert på hotell i natt. Det var såpass mye røykskader der, sier Augensen.

Det er til sammen seks leiligheter fordelt på to etasjer i blokka, opplyser han. Til vanlig bor det ni personer i blokka, hvorav syv var hjemme da brannen brøt ut.

Utviklet seg raskt

En av leilighetene har store brannskader mens de andre leilighetene er røykskadet.

- Det er store materielle skader i den ene leilligheten. Det har brent godt der, men hvor mye gjenstår og se. Området er sperret av og vi skal gjennomføre ytterligere etterforskning senere i dag for å finne årsak og arnested, sier operasjonslederen

Brannen i blokka utviklet seg ifølge politiet raskt.

- Det har gått ganske fort. Vi er veldig glade for at ingen personer har kommet til skade og at brannen ble oppdaget av en beboer, sier Augensen til iTromsø.

Etterforskes

Alle beboerne i blokka kom seg ut på egen hånd og leilighetene ble raskt sjekket av brannvesenet.

Det er fremdeles usikkert når beboerne kan flytte tilbake i boligblokka.

Hva som er årsaken til brannen er det ifølge operasjonslederen for tidlig å si noe om ennå.

- Vi har visse spor å gå etter utifra opplysninger vi har fått, men vi kan ikke konkludere med noe før vi har etterforsket saken nærmere, sier han.