Siden mandag har elevene stått på for å få ferdig «Nissebyen» i tide. Dette er et tverrfaglig prosjekt med kunst og håndverk, mat og helse og matematikk. Fredag kunne de overlevere de 15 bidragene sine til pepperkakebyen på Kystens Hus.

– Det har vært en ganske gøy uke. Vi hadde litt dårlig tid med tanke på at vi først begynte å bake på onsdag, men vi har fått jobbe med prosjektet i tre forskjellige fag, så jeg synes vi har kommet greit i mål, forteller venninnene Thale Myrbakk (12) og Camilla Sommerlund (12) og legger lattermildt til:

– De står i alle fall, og det er det viktigste.

Fra pub til godteributikk

Elevene har denne uken studert forskjellige former for arkitektur og siden delt seg i grupper etter hvilken stil de selv ville prøve å gjenskape i pepperkake. Resultatet er alt fra høyhus til koselige hytter. De har også stemt fram hvilke bygg som hører hjemme i en nisseby.

– Det er sykehus, flyplass, bensinstasjon, godteributikk, pakkesentral, pub, nissehus og rådhus, for å nevne noen. Elever på skolen har gjort dette i flere år, og det har blitt en hyggelig førjulstradisjon, forteller Kirsti Sandvik, en av kontaktlærerne for klassen.

– Utfordrende

Bidragene deres kommer også til å være en del av den offisielle åpningen av pepperkakebyen klokken 12.00 lørdag på Kystens hus. Ordfører Kristin Røymo (Ap) åpner det hele, mens Ishavsguttene skal synge, og det vil bli servering av godteri og julebrus. Hvis du ikke får levert ditt bidrag innen åpningen, er det likevel ikke for sent.

– Vi kommer ikke til å takke nei til noen. Det hadde vært supert om bidragene ble levert tidlig i neste uke om de ikke leveres lørdag. Pepperkakebyen vil stå fram til 21. desember, sier Lena Nymark i Sentrumsforeningen.

FORNØYD: Selv med dårlig tid var elevene i 7. trinn på Workinnmarka skole godt fornøyd med bidragene deres til pepperkakebyen. Foto: Rikke Lange