Nav-direktøren om arbeidsmarkedet i Troms: – Misforhold mellom ledige stillinger og arbeidssøkere

I Troms er det i utgangen av måneden registrert 782 ledige stillinger. Hele 218 av disse er innen helse, pleie og omsorg.

MISFORHOLD: Konstituert fylkesdirektør i Nav, Bente Ødegaard, forteller at det er et misforhold mellom ledige stillinger og arbeidssøkere i fylket. Dette gjelder spesielt innen helse, pleie og omsorg. Foto: Lars Åke Andersen 

nyheter

Det viser tall fra Nav Troms. Arbeidsledigheten i fylket er stabil, og er i slutten en av november på to prosent. Dette tilsvarer 1.743 personer, og det bare ni personer mer enn i fjor på samme tid.

– Sliter med å finne fagfolk

Konstituert fylkesdirektør i Nav, Bente Ødegaard, forklarer at den lille ledighetsøkningen skyldes permitteringer i fiskeindustrien, noe som er normalt for årstiden.

LES OGSÅ: 1.100 flere helt ledige hos Nav

Gjennomsnittsledigheten for hele landet ligger på 2,8 prosent.

I utgangen av måneden er det registrert 782 ledige stillinger i fylket. 218 av disse er innen helse, pleie og omsorg. 109 stillinger er ledige innen undervisning.

– I Troms er det fortsatt et misforhold mellom ledige stillinger og arbeidssøkere. I helse og omsorgssektoren er behovet vedvarende stort, og særlig distriktene sliter med å finne fagfolk, sier Ødegaard.

LES OGSÅ: Disse kjemper om å bli Nav-sjef i Troms (for abonnenter)

Høyest ledighet

I Troms er det Bardu som har lavest ledighet på 0,8 prosent. Deretter følger Storfjord og Målselv (begge på 1,2 prosent) og Kvænangen (1,7 prosent). Høyest ledighet finner man i Skånland (3,5 prosent), Dyrøy og Karlsøy (begge 3,3 prosent) og Lavangen (3,1 prosent).