Ingen klager på Pepperkakebyens nye tomt

Tvert imot har det aldri vært så mange hus med på åpningen som fant sted på Kystens hus lørdag.

VÅRT HUS!: Noomi Kallbekken-Strøm (4), mamma Solfrid Kallbekken og storesøster Aimée (6) er tydelig stolt over huset de har bygd. Med god grunn. Alle foto: Daniel Lilleeng 

JULESANGER: Ishavsguttene med dirigent Harald Bakkebye-Moe imponerte med sine sølvguttstemmer. 

nyheter

– Ååh, sier en liten stemme fra publikum idet ordfører Kristin Røymo begynner å snakke om jul, pepperkaker og pepperkakebyen. Det er tydelig at det ikke bare er hun som liker slikt.

SE OGSÅ: Bildene fra åpningen (for abonnenter)

Internasjonal by

– Pepperkakebyen er laget med ingredienser som kommer fra hele verden, sa Røymo i sin åpningstale til Pepperkakebyen.

I tida fram mot jul blir Pepperkakebyen et fast innslag på Kystens hus, som sammen med Sentrumsforeningen, iTromsø, Tromsø kommune samarbeider om prosjektet.

– Vi ville gjerne prøve en ny tomt for Pepperkakebyen og syntes det var en god idé å benytte oss av dette fine nybygde huset, sier Lena Nymark, leder i Sentrumsforeningen som også har kontorer i bygningen.

– Bygde helt til kvelds

I en by som Tromsø kan det være farlig å forstyrre innarbeidede tradisjoner, men ifølge Nymark har det ikke kommet negative tilbakemeldinger på denne adresseendringen. Alle de interesserte som fant veien til Kystens hus denne lørdagen kan tyde på at selve Pepperkakebyen er viktigere enn tomta den står på.

– Vi har vel aldri hatt så mange bidrag idet vi åpner byen som vi har i dag. Det er allerede kommet 35 bidrag, fortsetter Nymark.

Et av disse bidragene, huset «Hjertelig velkommen», var det Aimée (6) og Noomi (4) Kallbekken-Strøm som hadde bakt. Nesten helt alene, bare med hjelp av mamma Solfrid Kallbekken, kameraten Sander (6) og mammaen hans.

– Vi bygde helt til kvelds, sier Aimée stolt.

Lang bakedag

– Det var en lang dag. Jeg var ganske utålmodig mot slutten, sier mamma Solfrid.

– Det var jeg som sa vi skulle lage pepperkakehus, sier Aimée, mens lillesøster Noomi er mer opptatt av å friste journalisten med godteriposen hun fikk av Sentrumsforeningens smånisser.

Pepperkakehus i alle former kan fremdeles leveres til Sentrumsforeningens resepsjon i Kystens hus.

– Vi ønsker alle bidrag hjertelig velkommen, sier Nymark.

Den 21 desember kåres det vinnere i flere kategorier, deriblant «beste Tromsø-hus».