Pynter byen med lysende reinsdyr

Lørdag tentes lysene i reinsdyrene på Strandtorget. Var det egentlig nødvendig?
nyheter

De fleste har vel fått med seg de lysende trærne som står blant annet på Jekta og på Prostneset. Nå har det altså kommet et nytt tilskudd til denne familien av lysskulpturer, men nå snakker vi fauna og ikke flora.

LES OGSÅ: Aldri før har de hatt så mange pepperkake­hus på åpnings­dagen

Kommuneøkonomi

Det er Tromsø kommune som har bekostet denne siste utsmykningen, og det tok ikke lang tid før kritiske stemmer meldte seg med tanke på kommuneøkonomien. Det er et argument ordfører Kristin Røymo kan forstå.

– Jeg forstår at folk spør, men lys er viktig for oss på denne mørkeste tida av året. Samtidig er lys også en viktig del av aktiviteten i sentrum, sier Røymo til iTromsø.

Fjerde beste juleby

– Samtidig vet vi fra andre byer at belysning er viktig, og belysningen i sentrum har ikke vært god nok. Det ønsker vi å gjøre noe med, fortsetter hun.

SE OGSÅ: Bildeserie fra åpningen av Pepperkakebyen (for abonnenter)

Ifølge Nettavisen Reisetips er Tromsø landets fjerde beste juleby.

Tar i bruk mørketida

– CNN kåret dette til en av verdens aller beste vinterbyer og/eller julebyer, og det er ingen tvil om at Tromsø med snø, nordlys og julegater virkelig gir super julestemning. Mørketid betyr også at julelysene synes ekstra godt, skriver Nettavisens jury.

Mørketida er også et sentralt poeng for Røymo, som blant annet har alliert seg med byens næringsliv i sitt pågående lysprosjekt.

– Nå skal vi ta i bruk mørketida ved hjelp av belysning. Vi må arbeide på en annen måte, men det viktigste er at vi arbeider sammen.

– Koselig med lys

De kritiske stemmene glimret med sitt fravær på Strandtorget da reinsdyrlysene ble tent lørdag ettermiddag.

– De var veldig fine og ser nesten litt levende ut, svarer Trude Øines da iTromsø spør henne hva hun synes.

– Men har ikke kommunen bedre ting å bruke pengene sine på?

– Det har de sikkert, men det er fint med lys, svarer hun.