Meteorolog: - Går mot rikelig med nedbør og en hvit jul

Tromsøværingene våknet opp til rikelig med snø andre søndag i advent.

SNØRIKT: Slikt så det ut på toppen av øya ved Bekkevoll søndags morgen.   Foto: Thor Anders Angelsen

nyheter

Vakthavende meteorolog Gunnar Noer kan fortelle om været uka som kommer:

- Det blir veldig av og på med nedbør denne uka. Man kan nesten kalde det en urolig værtype. Vi dipper på minussiden mandag, med enkelte snøbyger. Så får vi en ny runde med lavtrykksaktivitet på tirsdag med regn på kysten og sludd på lavlandet.

Snøen kan bli liggende

Til tross for mildvær er det ikke sikkert snøen forsvinner.

- Temperaturen kan komme opp i 3-4 grader på onsdag. Snøen kan smelte noe, men jeg er skeptisk til at den blir helt borte. Nedbør som kommer på toppen av øya vil komme som snø og sludd, mens det blir regn på lavere områder.

Noer forteller at det blir lavtrykksaktivtet i Nord-Norge utover uka.

- Torsdag og utover blir det kaldere. Det blir pålandsvær, slik at det blåser fra havet og inn mot kysten.

Hvit jul

Noer har også en god nyhet til alle som drømmer snø til jul.

- Vi får mildværsframstøt hele vinteren, men normale snøforhold tilsier at det blir en hvit jul, og ganske bra med nedbør fremover. Det er ennå lenge til jul, men vi har normalt desembervær, og foreløpig ser det slikt ut.