Får tildelt 9,7 millioner kroner

Julen kommer tidlig for idrettslagene i Troms fylke.

TILSKUDD: Idretten i Troms får et tilskudd på 9,7 millioner kroner. 

nyheter

Den store pengesummen blir fordelt på 268 forskjellige idrettslag i Troms fylke. Pengene blir utbetalt i forbindelse med kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2016 i regi av Norges Idrettsforbund.

LES OGSÅ: Tromsø-klubber fikk 3,7 mill. i grasrotmidler i 2014

– Gledelig utbetaling

Den rekordstore summen er på 20 millioner kroner mer enn i fjor.

– Det er meget gledelig at utbetalingene for kompensasjon for vare- og tjenestemoms stadig øker for hvert år. Imidlertid blir det fortsatt ikke kompensert krone for krone, noe vi naturligvis jobber for å få til, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding.

– Når det er sagt er momskompensasjon blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene – og som sørger for at idrettslagene ikke beskattes for frivillig arbeid.

LES OGSÅ: Mens andre sliter, kan dette Tromsø-løpet feire ny deltakerrekord

Nesten 500 millioner kroner

Totalt får idrettslag i Norge utdelt 481 millioner kroner i desember, noe som er en økning på omtrent 25,6 millioner kroner fra forrige momskompensasjonsutbetaling.

LES OGSÅ: «Skal vi frata ungdom drømmen om en toppidrettskarriere?»

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter