Rekordmange kjøper kollektivbilletter på mobilen

I november kjøpte over 70.000 reisende kollektivbilletten sin på mobilen. Det er ny rekord for Troms fylkestrafikk.

FORNØYD: Stadig flere velger å kjøpe billetter til kollektivtransport på mobilen. Det gjelder spesielt voksne og eldre, forteller Lars Sigurd Eide, markedssjef i Troms fylkestrafikk.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Lars Sigurd Eide, markedssjef i Troms fylkestrafikk, er strålende fornøyd med salget på mobil.

– Vi satte nok en rekord i måneden som gikk, med 70.335 salg på Mobilletten til buss, hurtigbåt og ferge i Troms. Troms fylkestrafikk var først i Norge på å tilby kollektivbillett for både buss, hurtigbåt og ferge. Det er tydelig at reisende er fornøyd med det, sier Eide.

LES OGSÅ: Snart skal denne bussruta gå enda oftere i rushtiden

Flest voksne

Det selges desidert flest enkeltbilletter for voksne på bussen i Tromsø.

– Dette er antakelig ikke faste brukere, men folk som tar bussen av og til. Mobilletten er enkel i bruk, og jeg tror det er derfor denne gruppen foretrekker å betale på mobilen fremfor å skaffe seg reisekort når de ikke er faste brukere, sier Eide.

Også eldre bruker Mobilletten i stor grad.

FLEST PÅ BUSSEN: Den største økningen i Mobillett-salget skyldes at flere voksne velger å kjøpe bussbillett på mobilen.  Foto: Ronald Johansen

– Man skulle kanskje ikke tro det, men den eldre garde er glad i Mobilletten. Honnørrabatten er den samme uansett om du bruker mobilen til betaling eller har reisekort. Da synes nok en del at det er enklere å bruke mobiltelefonen når de har anledning til det.

Det er langt flere eldre som bruker mobilbetaling på bussen enn yngre.

– Fra 1. mars 2017 vil rabatten på Mobilletten bli den samme som i dag er på rabattkortene. Da tror vi at flere unge også velger å benytte seg av Mobillett. I dag er rabatten på reisekortet 10 prosent mer enn på Mobilletten. Det er nok derfor en del unge, eksempelvis studenter, velger å bruke kortet i stedet for mobilen, sier Eide.

LES OGSÅ: Forventer flere tilbud i ny busskonkurranse

Ny teknologi

Selv om Mobilletten i dag er en av de enkleste måtene å kjøpe seg billetter til kollektivtransport på, tror ikke Eide at det vil være like populært i årene som kommer.

– Vi jobber med ID-basert billettering på nasjonal basis, og om fem til ti år vil det være den nye måten å kjøpe billetter på. Ikke bare på buss, men på alt mulig, sier han, og viser til Londons Oyster Card som eksempel.

– Teknologien går raskt fremover her i landet, og slike «alt-mulig-kort» kommer i stadig større grad. Jeg tror de enkle reisekortene vil forsvinne i stadig større grad, til fordel for kort som kan brukes som betalingsmiddel uansett om du skal kjøpe bussbillett, konsertbillett eller om du handler i butikken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter