Rekordmange kjøper kollektivbilletter på mobilen

I november kjøpte over 70.000 reisende kollektivbilletten sin på mobilen. Det er ny rekord for Troms fylkestrafikk.

FORNØYD: Stadig flere velger å kjøpe billetter til kollektivtransport på mobilen. Det gjelder spesielt voksne og eldre, forteller Lars Sigurd Eide, markedssjef i Troms fylkestrafikk.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Lars Sigurd Eide, markedssjef i Troms fylkestrafikk, er strålende fornøyd med salget på mobil.

– Vi satte nok en rekord i måneden som gikk, med 70.335 salg på Mobilletten til buss, hurtigbåt og ferge i Troms. Troms fylkestrafikk var først i Norge på å tilby kollektivbillett for både buss, hurtigbåt og ferge. Det er tydelig at reisende er fornøyd med det, sier Eide.

LES OGSÅ: Snart skal denne bussruta gå enda oftere i rushtiden

Flest voksne

Det selges desidert flest enkeltbilletter for voksne på bussen i Tromsø.

– Dette er antakelig ikke faste brukere, men folk som tar bussen av og til. Mobilletten er enkel i bruk, og jeg tror det er derfor denne gruppen foretrekker å betale på mobilen fremfor å skaffe seg reisekort når de ikke er faste brukere, sier Eide.

Også eldre bruker Mobilletten i stor grad.

FLEST PÅ BUSSEN: Den største økningen i Mobillett-salget skyldes at flere voksne velger å kjøpe bussbillett på mobilen.  Foto: Ronald Johansen

– Man skulle kanskje ikke tro det, men den eldre garde er glad i Mobilletten. Honnørrabatten er den samme uansett om du bruker mobilen til betaling eller har reisekort. Da synes nok en del at det er enklere å bruke mobiltelefonen når de har anledning til det.

Det er langt flere eldre som bruker mobilbetaling på bussen enn yngre.

– Fra 1. mars 2017 vil rabatten på Mobilletten bli den samme som i dag er på rabattkortene. Da tror vi at flere unge også velger å benytte seg av Mobillett. I dag er rabatten på reisekortet 10 prosent mer enn på Mobilletten. Det er nok derfor en del unge, eksempelvis studenter, velger å bruke kortet i stedet for mobilen, sier Eide.

LES OGSÅ: Forventer flere tilbud i ny busskonkurranse

Ny teknologi

Selv om Mobilletten i dag er en av de enkleste måtene å kjøpe seg billetter til kollektivtransport på, tror ikke Eide at det vil være like populært i årene som kommer.

– Vi jobber med ID-basert billettering på nasjonal basis, og om fem til ti år vil det være den nye måten å kjøpe billetter på. Ikke bare på buss, men på alt mulig, sier han, og viser til Londons Oyster Card som eksempel.

– Teknologien går raskt fremover her i landet, og slike «alt-mulig-kort» kommer i stadig større grad. Jeg tror de enkle reisekortene vil forsvinne i stadig større grad, til fordel for kort som kan brukes som betalingsmiddel uansett om du skal kjøpe bussbillett, konsertbillett eller om du handler i butikken.