Debatt

«UNN jakter IKKE varslere i Snapchat-saken!»

UNN-direktøren svarer på iTromsøs oppslag.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Mediehuset iTromsø presenterer i sin avisutgave tirsdag 6. desember et førstesideoppslag der det fremstilles at Universitetssykehuset Nord-Norge vil ”jakte på varsler” etter at personsensitive opplysninger ved en feil ble lekket i et Snapchat-bilde. Dette er FEIL, og vi er rystet over avisens håndtering av saken.

Les også: UNN jakter varslere etter Snapchat-lekkasje.

For det første finnes det ingen varsler i saken. Saken er at en ansatt korrekt har meldt avvik. Det setter vi pris på.

I UNN bruker vi den mottatte avviksmeldingen til å analysere hva som har skjedd, og til å finne ut hvordan vi kan forhindre at denne type feil gjentas. Vi takker de involverte ansatte for å ha gjort oss oppmerksom på feilen, og har ingen hensikt om å forfølge verken den som har meldt avvik eller den som ved en feiltakelse publiserte den aktuelle snapen.

Les også: UNN lekket taushetsbelagt info på egen Snapchat-konto.

Vår IKT-sikkerhetssjef har i samtale med iTromsøs journalist i dag besvart generelle spørsmål om hva som kan være konsekvensene av brudd på taushetsplikten. Det er grove feil fra mediehuset å oversette dette til at vi i den konkrete saken har tenkt å forfølge den som har meldt avvik.

Det vil være på sin plass om iTromsø beklager overfor de av våre ansatte som nå rammes av avisens upresise journalistikk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter