– Vi er uenige i dommen og vil anke, sier advokat Knut Helge Hurum i Fend advokatfirma DA, som representerer Reinøy reinbeitedistrikt.

LES SAKEN: Reindriften tapte i lagmannsretten

Det betyr at saken blir endelig avgjort av Høyesterett. Det er flere grunner til at Hurum anker.

– Vi anker dommen på bakgrunn av feil rettsanvendelse, og feil bevisvurdering på flere punkter. Det er uheldig dersom det ikke slås ned på denne type saksbehandling som ligger til grunn for denne saken.

– Har du snakket med dine klienter om dommen?

– De er skuffet over resultatet etter at de vant i tingretten. De vant i tingretten hvor det var fagkyndig meddommer, mens de altså taper i lagmannsretten uten fagkyndig meddommer, sier Hurum.

Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp) er glad for dommen i ankesaken, men er ikke overrasket over at dommen ankes.

– Jeg er selvsagt godt fornøyd med at vi fikk medhold i anken fra Troms fylkeskommune ved Statens vegvesen. Det er et viktig element fram mot realiseringen Langsundforbindelsen. Det er ikke overraskende at de ønsker å gjøre det, men først må de få aksept for at saken kan ankebehandles hos Høyesterett. Hva det får å si for Langsundforbindelsen er litt for tidlig å si noe om, sier Prestbakmo.