2016 kan bli rekordår for sjømateksport

Dersom eksporten fortsetter som normalt ut året vil Norge ha eksportert sjømat til en verdi av over 90 milliarder i 2016.
nyheter

Det melder Norges sjømatråd i en pressemelding. Ved overgangen til desember var det eksportert norsk sjømat til en verdi av 83,2 milliarder kroner. Det er om lag 16 milliarder mer enn på samme tidspunkt i fjor. Samtidig er eksportvolumet redusert med sju prosent hittil i år - totalt 2,3 millioner tonn sjømat er eksportert.

- 2016 blir nok et rekordår for den norske sjømateksporten. Med normal eksport i desember vil eksportverdien passere 90 milliarder kroner med god margin. Stadig flere markeder etterspør sjømat fra Norge og sjømatnæringen styrker sin posisjon som en viktig fremtidsnæring for Norge, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd i pressemeldingen.

Prisen for laks og ørret har vært historisk høy i 2016, og totalt har Norge eksportert 890.000 tonn laks til en verdi av 55 milliarder kroner hittil i år. Dette er en volumnedgang på 51, prosent, men det har vært en verdiøkning på 30 prosent fra samme periode i fjor.

Det er eksportert 64.100 tonn ørret til en verdi av 3,6 milliarder kroner, og fersk og fryst torsk for til sammen 4,4 milliarder kroner.