Denne videoen er sett av over 400.000

På få uker har fløytevideoen til Eirik Hoel Sandvik, Karen Marie Sorensen, Ariana Piknjac og Klára Sándor gått viralt. Så langt har over 400.000 mennesker sett kvartetten, som spilte inn videoen i fire forskjellige land.

På få uker har fløytevideoen til Eirik Hoel Sandvik, Karen Marie Sorensen, Ariana Piknjac og Klára Sándor gått viralt. Så langt har over 400.000 mennesker sett kvartetten, som spilte inn videoen i fire forskjellige land.

nyheter

Eirik Hoel Sandvik (32) er fra Tromsø, og har spilt fløyte i 19 år. Sammen med fløytister fra Romania, Bosnia og Herzegovina og Danmark har han spilt inn Bizets Carmen Overture, og videoen har slått skikkelig an på nett.

– Både Klára, Ariana, Karen Marie og jeg er aktive Instagram-brukere. Vi legger ut videosnutter ukentlig, og har en god del følgere. To av oss, som allerede hadde en del erfaring med Acapella-appen, snakket om å gjøre noe sammen. Det førte til at de to neste ble invitert inn i en gruppesamtale, og vi begynte å foreslå repertoar. Da begynte snøballen å rulle, forteller Hoel Sandvik.

LES OGSÅ: Bade-Gaute: – Er det virkelig to år siden?

Treffer andre

Sandvik har over 6.000 følgere på Instagram, og 32-åringen forteller at fløytistsamfunnet på sosiale medier er stort.

– På Facebook legger fløytister fra hele verden hverandre til over en lav sko. Dermed kommer man lett i snakk med hverandre, uansett om det er i et kommentarfelt under en musikkrelatert artikkel, statusoppdatering eller ved en direktemelding.

POPULÆR: Eirik Hoel Sandvik fra Tromsø er en av de fire fløytistene som spiller i den populære videoen.   Foto: Nino Felbab

32-åringen har også brukt Instagram for å komme i kontakt med andre fløytister.

– Når man driver en snever nisjeside på Instagram, er det naturlig at man kommer i kontakt med andre som gjør det samme. Instagram er ypperlig for å knytte kontakter over landegrenser.

Populær

Da Sandvik, Sorensen, Piknjac og Sándor bestemte seg for å spille Carmen Overture sammen, hadde de ikke sett for seg at videoen ville bli så populær på nettet.

– Vi hadde ingen forventninger i det hele tatt. Vi ønsket bare å spille sammen. At nesten 400.000 mennesker har sett den er helt surrealistisk, og veldig morsomt. Jeg håper at andre musikere, gjerne unge og lovende, kan se potensialet i Acapella-appen, og la seg inspirere til å arrangere låter og samarbeide med folk fra andre steder, sier Hoel Sandvik.

LES OGSÅ: Opera-tungvektere til Nordlysfestivalen

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter