Eirik Hoel Sandvik (32) er fra Tromsø, og har spilt fløyte i 19 år. Sammen med fløytister fra Romania, Bosnia og Herzegovina og Danmark har han spilt inn Bizets Carmen Overture, og videoen har slått skikkelig an på nett.

– Både Klára, Ariana, Karen Marie og jeg er aktive Instagram-brukere. Vi legger ut videosnutter ukentlig, og har en god del følgere. To av oss, som allerede hadde en del erfaring med Acapella-appen, snakket om å gjøre noe sammen. Det førte til at de to neste ble invitert inn i en gruppesamtale, og vi begynte å foreslå repertoar. Da begynte snøballen å rulle, forteller Hoel Sandvik.

Treffer andre

Sandvik har over 6.000 følgere på Instagram, og 32-åringen forteller at fløytistsamfunnet på sosiale medier er stort.

– På Facebook legger fløytister fra hele verden hverandre til over en lav sko. Dermed kommer man lett i snakk med hverandre, uansett om det er i et kommentarfelt under en musikkrelatert artikkel, statusoppdatering eller ved en direktemelding.

POPULÆR: Eirik Hoel Sandvik fra Tromsø er en av de fire fløytistene som spiller i den populære videoen. Foto: Nino Felbab

32-åringen har også brukt Instagram for å komme i kontakt med andre fløytister.

– Når man driver en snever nisjeside på Instagram, er det naturlig at man kommer i kontakt med andre som gjør det samme. Instagram er ypperlig for å knytte kontakter over landegrenser.

Populær

Da Sandvik, Sorensen, Piknjac og Sándor bestemte seg for å spille Carmen Overture sammen, hadde de ikke sett for seg at videoen ville bli så populær på nettet.

– Vi hadde ingen forventninger i det hele tatt. Vi ønsket bare å spille sammen. At nesten 400.000 mennesker har sett den er helt surrealistisk, og veldig morsomt. Jeg håper at andre musikere, gjerne unge og lovende, kan se potensialet i Acapella-appen, og la seg inspirere til å arrangere låter og samarbeide med folk fra andre steder, sier Hoel Sandvik.