Fikk hjertestarter av If

Nå har Tromsø Bryteklubb fått seg hjertestarter fra If sitt trygghetsfond.

HJERTESTARTER: Sportslig leder i Tromsø Bryteklubb Oddbjørn Hanssen, får hjertestarteren overrakt av Fredrik Raade i If Skadeforsikring. Foto: Pressemelding 

nyheter

Bryteklubben søkte til If for å få hjertestarter som de kunne ha i Tromsøhallen, hvor de til daglig trener.

– Vi får svært mange og svært gode søknader til Trygghetsfondet, og det er sterk konkurranse om midlene hver måned. Vi har sterkt fokus på hjertestartere, da vi ser det kan bety liv eller død ved et idrettsarrangement. Hjertestans kan skje hvem som helst, og hvor som helst. Bare i Norge blir over 5.000 mennesker rammet av hjertestans årlig. Muligheten for å overleve hjertestans øker betydelig ved rask start av førstehjelp, og bruk av en hjertestarter, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring og jurymedlem i If Trygghetsfond, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nå er det hjertestarter på Torgsenteret

– Kontaktsport

Mandag kveld var Fredrik Raade, salgssjef hos Nordafor AS/If Skadeforsikring, i Tromsøhallen for å overrekke hjertestarteren.

– Bryting er en kontaktsport, og med mye nærkontakt – mye armer og ben – høyt tempo og mange tøffe tak. Derfor er det viktig å være forberedt. Vi vet at hjertestarter kan være avgjørende for liv eller død for enkelte voksne og unge som er i idrettsaktivitet. Dette er god, forebyggende tenkning å sørge for å ha hjertestarter tilgjengelig i treningslokalet til bryteklubben, sier Raade.

Hjertestarteren har en verdi på 15.000 kroner.

LES OGSÅ: Eide Handel har fått hjertestarter

Fornøyde

Oddbjørn Hanssen, sportslig leder i Tromsø Bryteklubb, forteller at han hadde søkt om å få både hjertestarter og førstehjelpsutstyr til klubben.

– Vi fikk hjertestarteren og det er vi kjempeglade for. Det er en begynnelse, sier han og legger til:

– Jeg håper selvsagt at vi aldri får bruk for den, men det er veldig greit å ha.

Bryteklubben har rundt 50 medlemmer. Hanssen forteller at hjertestarteren skal være med klubben på mesterskap og når de arrangerer egne mesterskap.

– Den skal være med både på turer og under treninger. Men vi får satse på at den får ligge der uten at det blir bruk for den, sier han.

LES OGSÅ: Trym (17) imponerte i comebacket: - Kommer til å vinne mye gull i årene fremover