I midten av november besøkte den anerkjente fotografen Philip Bloom Tromsø. Det har resultert i en halvtimes video som nå går så det suser på nettet.

Hans private guide var Ole Christian Salomonsen.

Nordlys-sjokk

– Jeg traff han i Dubai for to år siden. Da nevnte jeg at om han ville se Nord-Norge skulle han bare ta kontakt, sier tromsøfotografen, som ble passelig «starstrucked» bare av å møte Bloom i Dubai.

I sommer tok derimot den anerkjente fotografen, som følges tett av både BBC, Sony og CNN, med Salomonsen, og lurte på om han kunne komme en tur mot vinteren.

– Jeg tok han med opp på Fjellheisen, viste han rundt i byen og til slutt ut i båt på hvalsafari. Vi fikk full klaff overalt. Nordlyset strålte over byen i klarværet og han fikk virkelig se hvor fint vi har det, sier Salomonsen, som registrerte at Bloom fikk et aller så lite nordlys-sjokk.

– Han sa at han ikke helt trodde på bildene han hadde sett her nordfra. Nå har han fått dokumentert det meste på kameraet sitt.

Følges over hele verden

Salomonsen forteller at Bloom reiser rundt for å teste utstyr, og er virkelig en man bør følge med på om man vil ha litt foto-nerding på nettet.

– Folk følger han med argusøyne og kjøper fotoutstyret han bruker. Her i Tromsø tok han med en ny drone du ikke får kjøpt her i Norge enda. Den testa vi ut på hvalsafari.

Uvurderlig reklame

Han er ikke i tvil om at halvtimen på nettet vil gjøre Tromsø enda mer attraktiv for både nordlys- og hvalturister i fremtiden.

– Bloom er kjempestor i verden. Jeg er veldig stolt over å ha hatt han her, og ikke minst å ha fått muligheten til å vise han byen vi bor i, sier Salomonsen.

Bloom har drøyt 200.000 følgere på Facebook og 150.000 på Instagram.

Bloom, som er i midten av 40-årene, har jobbet for BBC, CNN, Sky, Discovery og Lucasfilm.

Ole Christian Salomonsen (venstre) sammen med Philip Bloom
Her ser vi dronen fly over hvalene utenfor Kvaløya Foto: Ole C Salomonsen