Gjestene iTromsø kom i prat med satte stor pris på gratistilbudet fra kafeen, idet store porsjoner med lekker julemat sponset av Mydland ble servert til bordene.

– Maten er kjempegod, sier Kristin Lorentzen fornøyd, før hun legger til:

– Kafé 103 har generelt sett både god og billig mat, også resten av året.

– En fin møteplass

De fleste av gjestene har besøkt det tradisjonsrike julebordet tidligere år.

– Dette er en fin møteplass og et sosialt holdepunkt for flere av oss, sier Magnus Bjørn.

Flere av hans bordkamerater antar at dette er det eneste julebordet de vil bli invitert på. Derfor mener de dette arrangementet i regi av Rus- og psykiatritjenesten i Tromsø kommune er spesielt viktig.

– Julebordet er et fantastisk tilbud for oss, slår Kristin Lorentzen fast.

Populært tilbud

Julebordet på Kafé 103 er åpent for alle, men myntet på miljøet som er brukere av byens rus- og psykiatritjeneste, ifølge arrangørene.

– Dette er et populært tilbud, som har et høyt antall besøkende hvert år. Kapasiteten er stor. Siden vi holder det gående i to og en halv time, har vi mulighet for flere bordsetninger. Vi har aldri vært nødt til å avvise noen i døra, sier avdelingsleder for Grønnegata 103 boligtjeneste, Lasse Bakke.

Arrangementet, som ifølge Bakke har gått av stabelen hvert år siden 2003, består av mer enn mat og samvær.

– Kulturskolen skal etter planen bidra med underholdning, selv om det for øyeblikket er usikkert om de har mulighet til å komme, forklarer avdelingsleder for Værftet aktivitetssenter, Hilde Jenssen – før hun inntar rollen som servitør.

Bakke skyter inn at Boknakaran bidro med førsteklasses musikalsk underholdning under fjorårets julebord.

Delte ut julegaver

John Andreassen nyter sin julemiddag idet en mann i nissekostyme tropper opp, og trekker en gave merket med «Til Herre» opp av sekken. Julenissen viser seg å være Alf Pedersen, også kjent som byens «Robin Hood».

– Jeg har klesbutikk i Vestregata, og deler ut gaver fra butikken til julebordsgjestene her på Kafé 103 for fjerde året på rad. Det er fantastisk å kunne hjelpe disse menneskene, sier Pedersen, som er opptatt av å rose alle initiativer slik som julebordet på kafeen i Grønnegata.