André (27) tar ut åtte måneder med foreldrepermisjon

– Flere har spurt om jeg har skifta kjønn eller fått pupper

Da André Eide (27) valgte å ta ut åtte måneder med foreldrepermisjon, var det mange som rynket på nesa.

TAR VARE PÅ BARNET OG HUSET: Eide blir å ta ansvar for hjemmet og Edvin mens mamma fullfører studiet sitt.  Foto: Privat

nyheter

Eide, som er tidligere svømmetrener for Tromsø svømmeklubb og ved NTG, og den tidligere svømmestjerna Katharina Stiberg tok imot lille Edvin for syv uker siden. Stiberg går sisteåret på tannlegeutdanningen, og for at hun skal bli ferdig med studiet, tar pappa André ut åtte måneder med foreldrepermisjon.

– Vi planla dette før Edvin kom til verden og det er en veldig gunstig løsning for oss. Jeg har vært i fast jobb i syv år, så da han kom og vi hadde muligheten til det, føltes det veldig rett at mor skulle få fullføre studiet og at jeg tok meg en liten pause fra karrierejaget, sier Eide til iTromsø.

LES OGSÅ: Foreldre fikk gode råd på barseltreff

Mye på universitetet

Mamma Katharina Stiberg var på skolen dagen før fødsel og tilbake på skolebenken ni dager etter. For at hun også skal få tid med Edvin, tilbringer pappa og sønn mye tid på universitetet.

– Katharina er kjempetøff, og hvis hun ikke hadde vært det, hadde dette neppe fungert såpass bra. Vi tre drar på universitetet samtidig tidlig på morgenen så får hun ammet etter første time og i lunsjen, mens jeg har flaske og går tur. Etter lunsj har hun som regel med seg Edvin på forelesninger når det passer seg sånn og det har fungert kjempebra for alle involverte. Edvin blir i alle fall godt kjent på universitetet, forklarer Eide lattermildt.

Mange som stusser

Eide delte en status på Facebook hvor han fortalte om løsningen de har valgt. Selv om statusen har fått veldig mange «likes», er det tydelig at ikke alle er like begeistret for løsningen.

– Jeg synes det er utrolig flott at vi lever i et samfunn hvor man som foreldre selv kan velge og finne løsninger som passer hvert enkelt par. Flere har spurt om jeg har skifta kjønn eller fått pupper, og er bekymra for om ungen har det bra, men vi lever tross alt i 2016. Far har også rett til å bli kjent og knytte bånd med barnet, og jeg kjenner flere fedre som har vært hjemme lenge med barnet sitt og som sier det var den fineste tiden i livet deres, så det er ikke et problem. For meg er dette en dans på roser, sier Eide.

LES OGSÅ: Endelig har barnehagen fått lånegaranti av kommunen

Skal brygge øl

Det blir plutselig mye fritid på Eide, og han har store planer for hvordan han skal bruke dagene hjemme.

– Jeg får jo plutselig litt tid til å dyrke hobbyer, samt tid til selvrealisering. Jeg brygger litt øl, så nå får jeg mer tid til å gjøre det blant annet, forteller Eide.