Anders Opdahl slutter i NRK etter kun seks måneder

Etter kun måneder i jobben som regionredaktør i NRK, slutter Anders Opdahl (37).

Anders Opdahl 

nyheter

Han skal nå over i jobben som konserndirektør med ansvar for innholds- og produktutvikling i Amedia.

Amedia er konsernet som blant annet eier Nordlys.

Innholdsutvikling

I en pressemelding skriver Amedia: «Avdelingen for redaksjonell innholdsutvikling ble etablert av Amedia for under ett år siden, i tillegg til avdeling for produktutvikling. Avdelingene arbeider gjennom analyser og aktivt bruk av innsikt i lesernes behov med å forbedre mediehusenes innholdstilbud og etablering av nye digitale produkter og tjenester».

- Vi styrker nå vår innsats ytterligere på dette viktige området, og skiller det ut som eget ansvarsområde. Konsernledelsen utvides derfor med en konserndirektør som får et rendyrket ansvar for innholdsutvikling. Anders Opdahl er en markant og innovativ leder med stor gjennomføringskraft. Vi har store forventninger til hvordan vi kan videreutvikle de gode resultater som er skapt, sier Amedias konsernsjef Are Stokstad i pressemeldingen.

Går fra NRK etter seks måneder

Opdahl meldte i februar i år at han forlot jobben som sjefredaktør i Nordlys, for å tiltre den nyopprettede stillingen som regionredaktør i NRK. Dette var en stilling der han hadde ansvaret for NRKs dekning i alle de tre nordnorske fylkene.

I juni ble det kjent at Helge Nitteberg overtok sjefredaktørjobben i Nordlys, og Anders Opdahl kunne da begynne i den nye stillingen.

Nå - knappe seks måneder etter at Opdahl inntok redaktørstolen på NRK - melder han altså sin overgang til Amedia.

Les også: Tenker journalistikk døgnet rundt.

- Timingen kunne vært bedre

- Hva er grunnen til at du velger å slutte i jobben i NRK etter bare et halvt år?

- Jeg fikk tilbud om en jobb som jeg rett og slett ikke kunne takke nei til. Jeg er klar over at timingen isolert sett kunne vært bedre. Jobben burde ha kommet om et par år, men den kom nå og jeg måtte ta stilling til den. Og da fant jeg ut at dette har jeg veldig lyst til å gjøre. Det har ingenting med jobben i NRK å gjøre. Jeg skjønner at det ser spesielt ut, men slik ble det, sier Opdahl til iTromsø.

Han forteller at det ikke er avklart når han starter i den nye jobben, men at det blir utpå nyåret.

- Jeg flytter til Oslo, og det illustrerer jo også at jeg har veldig lyst på stillingen. Det skal jo litt til å få en nordlending og tromsøværing til å bo i Oslo, sier han spøkefullt.

- Jeg må pendle i starten fordi kona mi gjør ferdig en master på UiT, men vi tar sikte på å flytte til Oslo begge to etter det, legger Opdahl til.

- Det ble et kort opphold i NRK. Hvordan opplevde tiden du har hatt der?

- Har vært fantastisk å jobbe i NRK og det er en utrolig dyktig gjeng. Jeg var glad i NRK da jeg begynte og har ikke blitt mindre glad i NRK nå. Det har vært en positiv opplevelse som jeg setter kjempestor pris på, sier han og fortsetter:

- Det er vemodig å flytte. Jeg er blitt glad i folk i NRK og har fått venner der, men jeg gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver. Jeg er glad i lokalaviser, og det å kunne bidra i den delen av markedet ligger nært hjertet mitt.

- Leit

Grethe Gynnild Johnsen, distriktsdirektør i NRK, har respekt for Opdahls valg.

- Jeg tenker at han har fått tilbud om en interessant stilling som han ønsker å takke ja til, og det har jeg full respekt for, sier Johnsen til iTromsø.

- Dette er et karriererykk for han. Folk skifter jobb, det er sånt som skjer, men det er leit at han kun var i faktisk arbeid i NRK i cirka tre måneder.

Selv fikk Johnsen beskjed om Opdahls karriereskift onsdag.

- Vi kommer til å konstituere en ny redaktør, og antakelig sette i gang en ny ansettelsesprosess etter jul.