Disse flyrutene til Tromsø er forsinket

Som følge av været har flere måttet vente ekstra lenge med å ta flyturen til Tromsø.

TRØBBEL: Våt snø på kald rullebane har ført til problemer for Tromsø Lufthavn.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

I følge Avinor sine hjemmesider er samtlige fly til Tromsø Lufthavn Langnes fra klokken 20.00 til 22.00 i kveld utsatt.

- Vi sliter med utfordrende forhold. Når fuktig snø legger seg på en kald rullebane, så danner det seg is med en gang. Akkurat nå jobbes det beinhardt for å gjøre rullebanen klar. Det har faktisk vært sånn i hele dag, opplyser lufthavnsjef Ivar Helsing Schrøen.

Flere innstillinger

I tillegg til forsinkelsene er Widerøes rute WF 919 fra Hammerfest og rute WF 685 fra Lakselv innstilt.

Nordlys kunne tidligere i dag melde om et SAS-fly som skulle til Tromsø, men som endte opp med å måtte lande i Bodø.

- Vi har hatt en periode hvor vi ble nødt til å stenge rullebanen i 30 minutter for å brøyte den. Om flyene som skal lande ikke har nok drivstoff til å vente, så må de finne alternative rullebaner for å fylle, sier Svein-Idar Henriksen, som er driftsjef på Tromsø Lufthavn.

- Har kontroll

Henriksen tror ikke de blir nødt til å stenge rullebanen flere ganger i løpet av kvelden.

- Jeg har nettopp snakket med mannskapet på flyplassen. De sier at de har god kontroll på situasjonen.

Kan bli flere utsettelser

Klokken 20.50 var det syv fly som hadde fått ankomsten sin på Tromsø Lufthavn utsatt. Schrøen utelukker ikke at flere fly kan bli nødt til å lide samme skjebne.

- Det er vanskelig å si. Folk må bare forholde seg til flyselskapene. Akkurat nå er det dårlig vær i Nord-Norge.

- Det har tidligere hendt at fly har landet på Bardufoss, så har passasjerene tatt buss til Tromsø. Kan det bli aktuelt?

- Det blir opp til piloten å avgjøre.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter