Geir Bøyum, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, har en gledelig nyhet til alle i Tromsø som er lei av sludd.

– Prognosene for Tromsø nå viser at det blir kaldere. Vi har hatt det mye sludd de siste dagene. Nå blir det derimot nordavind fra i kveld av, og til og med lørdag. Søndag blir det varierende vindretning. Og av vær så kan vi vente oss snøbyger fremover. Det vil komme en god del snø og minusgrader. Det blir ordentlig vinter, og da går det an å prøve seg på ski, sier meteorologen.

Stiv kuling

Torsdag meldes det om uvær i Finnmark, men dette vil ikke komme inn over Tromsø, ifølge Bøyum.

– Det har begynt med uvær i Finnmark nå i ettermiddag og der er det til dels full storm. I Tromsø får vi økende vind og den vil øke mer utover kvelden. Vi får nok stiv kuling på det meste enkelte steder i kveld, men det blir ikke noe mer enn det. Det er snakk om en del vind nå i ettermiddag før det roer seg igjen i kveld, sier meteorologen i 16-tiden torsdag.

Han melder at det i fire-fem timer fremover kan bli liten og kanskje stiv kuling i Tromsø.

Minusgrader

I løpet av kvelden vil vinden dreie seg mer fra nord, og sluddet vil gå over til snø i løpet av de nærmeste timene.

– Temperaturen nå ligger så vidt på plussiden. Fra natten av vil det komme ned i tre minusgrader og fredag vil det ligge på rundt minus én. Resten av helgen vil det bli et par minusgrader. Det blir ikke så veldig mye kaldere, men nok til at snøen blir tørr, sier Bøyum.