MS "Polarlys" rammet av omgangssyke - skipet må desinfiseres

Dagen før MS "Polarlys" skulle gå i havn i Bergen, ble det påvist omgangssyke på skipet.

OMGANGSSYKE: MS "Polarlys" har blitt desinfisert etter at det ble påvist omgangssyke på skipet.  Foto: Ørjan Bertelsen, Hurtigruten

nyheter

- Nå er det jo slik at det er høysesong for omgangssyke. Det er akkurat det samme hos oss som det er i barnehager, skoler og andre steder hvor det er mange folk, at det kan forekomme omgangssyke. Nå har vi oppdaget tilfeller på det på MS "Polarlys", så vi har satt i gang rutinene for å desinfisere skipet, forteller Rune Thomas Ege, som er pressekontakt hos Hurtigruten.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

LES OGSÅ: Disse 18 kineserne skal fotografere seg gjennom Nord-Norge

Hell i uhell

Heldigvis for Hurtigruten oppsto sykdomsutbruddet like før de gikk i havn i Bergen.

- Vi fikk meldinger om de første tilfellene på MS "Polarlys" i går kveld, og kom til Bergen i dag. Når vi kommer til Bergen, skal alle gjestene i land uansett, i tillegg til at vi som alltid skifter en del mannskap. Da bruker vi muligheten til en grundig nedvask og desinfiserer skipet.

- At dere må desinfisere hele skipet fordi noen får omgangssyke, er ikke det litt strengt?

- Vi ønsker jo at folk om bord skal ha en fin tur og ikke bli smittet av omgangssyken, men vi er midt i sesongen og omgangssyke er nesten like vanlig som forkjølelse, sier Ege.

Hele desinfiseringsprosessen er heller ikke en betydelig langvarig prosess.

- MS "Polarlys" seiler som planlagt i kveld.

LES OGSÅ: Dette skal de nye Hurtigrute-skipene hete

- Vask hendene

Pressekontakten har også et tips til andre i høstsesongen.

- Min oppfordring til folk er å vaske hendene ofte og godt. Man kan bli smittet uansett om man tar bussen eller henter ungen sin i barnehagen.