Hurtigruta fikk motorproblemer - nå kanselleres flere havner

Natt til fredag fikk MS «Kong Harald» tekniske problemer med den ene av skipets hovedmotorer.

Hurtigruten kong Harald  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Dette skjedde rundt klokken 01 natt til fredag, da hurtigruteskipet befant seg utenfor finnmarkskysten litt nord for Nordkinn.

Det var iFinnmark som først omtalte saken.

- Det er viktig å understreke at situasjonen aldri var kritisk og at situasjonen var under kontroll, opplyser kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Rune Thomas Ege.

– Skipet seilte hele tiden for egen maskin på den andre motoren, og det var aldri fare for verken skipet eller noen om bord, legger han til.

I beredskap

Allikevel valgte «Kong Harald» å varsle Hovedredningssentralen om situasjonen, og de valgte å sende et kystvaktskip til stedet for å være i beredskap.

– Det var på grunn av det utrolig dårlige været at de valgte å varsle Hovedredningssentralen. Det var tett snødrev og sterk storm, opplyser Ege.

– Hurtigruten mistet motorkraft i et forferdelig vær. Situasjonen har hele tiden vært under kontroll. Man har gått for egen maskin og stått uværet av, sier pressemedarbeider i Hovedredningssentralen Geir Mortensen til iFinnmark.

Kansellerer flere havner

Nå ligger skipet i le for uværet i Honningsvåg, og på grunn av det dårlige været er alle havnene før Tromsø kansellert. det vil si at skipet ikke kommer innom Havøysund, Hammerfest, Øksfjord og Skjervøy.

– Skipet går rett til Tromsø, der vi skal få satt i gang reparasjon av motoren med det samme. Passasjerene blir med til Tromsø, og så får vi se når vi kommer så langt om det er fort gjort å få passasjerene og skipet videre sørover, eller om vi må finne alternativer, sier Ege.

Han understreker at det ikke skal være noen fare for verken skipet, eller passasjerene å gå fra Honningsvåg til Tromsø, tross de tekniske problemene.