Ordføreren debuterte som servitør på Kafe X

Kristin Røymo fokuserte på frivillig arbeid under den årlige julegrøten på Kafe X.

LANGBORD: Ordfører Kristin Røymo stilte som servitør for noen av kafeenes støttespillere. Fra venstre: Idar Eklund, Jann Amundsen, Ole Johan Simonsen, Birgit Eilertsen, Asbjørn Bakke og Kari H. Holm. 

nyheter

Den tradisjonsrike julelunsjen for Kafe X sine gjester, samlet mange grøtsultne sjeler fredag formiddag.

Gjester minglet med inviterte samarbeidspartnere og støttespillere av kafeen, og i år var også servitøren av det celebre slaget.

– Kafeen trenger frivillige

Ordfører Kristin Røymo sparer ikke på smilet, idet hun utfører kjøkkentjeneste i det gamle huset i Vestregata.

– Jeg har vært her og spist julegrøt tidligere år, men dette er første gang jeg stiller som arbeidshjelp, forklarer ordføreren.

Røymo understreker betydningen av frivillig arbeid, mens tallerkenene fylles opp for ny servering.

– Kafé X trenger frivillige, og det er viktig for kommunen å ha et samarbeid med Kafe X. Vi har tatt noen grep for å styrke samhandlingen med frivillig sektor. Samarbeidet handler selvfølgelig om penger, men det er også et menneskelig aspekt for både brukere av kafeen og deres samarbeidspartnere.

Artikkelen fortsetter under bildet

TAKKNEMLIG: Delt leder av Kafe X, Nina Rossing, var glad for at flere av kafeens støttespillere kom på besøk fredag. 

 

To mandler i grøten

Buktafestivalen har vært en økonomisk og menneskelig bidragsyter til julegrøten siden starten, men det lille kafélokalet fikk også besøk fra andre støttespiller.

– De er veldig rause med oss, og er en god støtte for kafeen, sier delt leder for den rusfrie kafeen, Nina Rossing – med adresse til langbordet med folk fra Lions, Odd Fellow og Rebekkalosjen.

Julegrøten har vært arrangert årlig siden 2007, ifølge tidligere Kafe X-leder Asbjørn Bakke.

– Dette er mitt og Nina sitt første år som julegrøtansvarlige, men det er et tradisjonsrikt og populært tilbud, sier kafeens andre leder, Jimmy Pedersen – som påpeker at det er to mandler i grøten dette året.

– Vi har fine premier, skjønner du. Her har vi en billett til julekonserten i morgen, sponset av Aurora Borealis og The band called Oh. Pluss en julegris, og en DVD av Påtryneteatret, legger Pedersen til med et smil.

GRØTKOKK: Roger Pedersen er kokfornøyd med jobben som grøtansvarlig.