Ordføreren debuterte som servitør på Kafe X

Kristin Røymo fokuserte på frivillig arbeid under den årlige julegrøten på Kafe X.

LANGBORD: Ordfører Kristin Røymo stilte som servitør for noen av kafeenes støttespillere. Fra venstre: Idar Eklund, Jann Amundsen, Ole Johan Simonsen, Birgit Eilertsen, Asbjørn Bakke og Kari H. Holm.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Den tradisjonsrike julelunsjen for Kafe X sine gjester, samlet mange grøtsultne sjeler fredag formiddag.

Gjester minglet med inviterte samarbeidspartnere og støttespillere av kafeen, og i år var også servitøren av det celebre slaget.

– Kafeen trenger frivillige

Ordfører Kristin Røymo sparer ikke på smilet, idet hun utfører kjøkkentjeneste i det gamle huset i Vestregata.

– Jeg har vært her og spist julegrøt tidligere år, men dette er første gang jeg stiller som arbeidshjelp, forklarer ordføreren.

Røymo understreker betydningen av frivillig arbeid, mens tallerkenene fylles opp for ny servering.

– Kafé X trenger frivillige, og det er viktig for kommunen å ha et samarbeid med Kafe X. Vi har tatt noen grep for å styrke samhandlingen med frivillig sektor. Samarbeidet handler selvfølgelig om penger, men det er også et menneskelig aspekt for både brukere av kafeen og deres samarbeidspartnere.

Artikkelen fortsetter under bildet

TAKKNEMLIG: Delt leder av Kafe X, Nina Rossing, var glad for at flere av kafeens støttespillere kom på besøk fredag.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

 

To mandler i grøten

Buktafestivalen har vært en økonomisk og menneskelig bidragsyter til julegrøten siden starten, men det lille kafélokalet fikk også besøk fra andre støttespiller.

– De er veldig rause med oss, og er en god støtte for kafeen, sier delt leder for den rusfrie kafeen, Nina Rossing – med adresse til langbordet med folk fra Lions, Odd Fellow og Rebekkalosjen.

Julegrøten har vært arrangert årlig siden 2007, ifølge tidligere Kafe X-leder Asbjørn Bakke.

– Dette er mitt og Nina sitt første år som julegrøtansvarlige, men det er et tradisjonsrikt og populært tilbud, sier kafeens andre leder, Jimmy Pedersen – som påpeker at det er to mandler i grøten dette året.

– Vi har fine premier, skjønner du. Her har vi en billett til julekonserten i morgen, sponset av Aurora Borealis og The band called Oh. Pluss en julegris, og en DVD av Påtryneteatret, legger Pedersen til med et smil.

GRØTKOKK: Roger Pedersen er kokfornøyd med jobben som grøtansvarlig.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter