Skal bygge 87 leiligheter i Tromsø

Peab–Bjørn Bygg har underskrevet en kontrakt på 182 millioner kroner etter at de ble valgt som totalentreprenør for boligprosjektet Himmel og Hav.

KONTRAKT PÅ 182 MILLIONER: Fra venstre Gro Skaar Knutsen, Aleksander Dahl, Stig Tore Johnsen, Arild Østgård, Kjell Nilsen og Morten Walthinsen. Knutsen og Østgård fra Bjørn Bygg, de øvrige fra Strandvegen Utvikling. 

nyheter

Byggestart for det nye boligprosjektet i Tromsø er planlagt til januar 2017. For en uke siden ble kontrakten mellom byggherre og utbygger Strandvegen Utvikling signert, skriver Peab i en pressemelding fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Nå er det klart for 43 nye leiligheter på Workinntoppen

To salgstrinn

– Bjørn Bygg er en stor, lokal aktør som står for kvalitet og gjennomføringskraft, og vi ser fram til et godt samarbeid med dem om prosjektgjennomføringen, sier daglig leder Morten Walthinsen i Strandvegen Utvikling i pressemeldingen.

Boligprosjektet består av leiligheter som skal bygges over to salgstrinn. Boligene har en størrelse fra 37 til 120 kvadratmeter fordelt på syv etasjer og blir en del av Strandkanten boligområde sør for Tromsø sentrum.

I tilknytning til leilighetsbygget bygges det parkeringsanlegg på dagens terreng, ifølge Peab.

 

LES OGSÅ: Rekordraskt salg av nytt boligprosjekt

Får to elbiler

– Vi har vektlagt moderne og miljøvennlig bomiljø, fine uteområder og en del fellesarealer som er uvanlig i prosjekter som dette. Det blir ladestasjoner til elbiler, og borettslaget får overlevert to elbiler fra oss som kan disponeres i en bilpoolordning for alle beboerne, forteller Walthinsen.

Administrerende direktør i Bjørn Bygg, Arild Østgård, mener prosjektet passer godt inn i entreprenørens ordreportefølje.

– Prosjektet er et av de største boligprosjektene vi har bygget på en stund, og er utfordrende både i størrelse, kompleksitet og fremdrift. Vi takker Strandvegen Utvikling for tilliten de viser oss med å tildele oss kontrakten, sier Østgård.

Totalt 300 boenheter

Himmel og Hav er første byggetrinn i et større boligprosjekt på Strandvegen, som vil bestå av nærmere 300 boenheter når det er ferdig utbygd.

– Nå går vi i gang med å utvikle de neste byggetrinnene i prosjektet, og her kan vi love noen spennende nyheter. Vi planlegger blant annet et spektakulært boligprosjekt, som forhåpentlig blir lansert i markedet høsten 2017, sier styreleder Stig Tore Johnsen i Strandvegen Utvikling.