Slik gikk det da de snikstartet Lucia-feiringen

Det årlige Luciatoget fikk stressende julegavehandlere til å stoppe opp og ta det med ro.
nyheter

For tredje gang ble det arrangert Luciatog gjennom Tromsøs gater. Denne gangen var det førsteklassingene på Bjerkaker barneskole som fikk æren av å lyse opp gatene med batteridrevne lys.

Toget startet ved Kulturhuset, gikk via Rådhuset og biblioteket til Storgata, før det fortsatte til Strandtorget. Der ventet det både gløgg og pepperkaker til alle.

Tyvstart

Som de fleste kanskje vet, er Luciadagen den 13. desember, altså førstkommende tirsdag. Likevel skulle Luciatoget finne sted lørdag 10. desember.

– Vi valgte å arrangere det i dag fordi det er nå alle barnefamiliene har ledig, forklarer Nina Rosenlund i Sadio Nor Teater, som er ansvarlig for Luciatoget.

– Var det da Jesus ble født?

– Jaaaa, roper flere barn da journalisten spør om de gleder seg til å gå i tog.

– Kan dere sangen da?

– Ja, jeg kan til og med alle versene, svarer et barn.

– Jeg kan alle sangene, sier en annen og fortsetter:

– Jeg kan «På låven sitter nissen», «Glade jul», og «Nå går vi rundt om en enebærbusk».

– Men er det noen av dere som vet hvorfor vi feirer Luciadagen?

Det blir stille et lite øyeblikk før et barn samler motet til seg og prøver med et tappert forslag:

– Jeg vet ikke helt, men kanskje det var da Jesus ble født?

Vakkert

Før Luciatoget begynte på sin anmarsj, skulle toget først og fremst synge Lucia-sangen. Med forsanger og «Santa Lucia», Silje Olderdal i spissen foran et barnekor på omtrent 15 stykker, satte det absolutt stemningen blant de skyelystne.

Og etterpå var toget i gang. Tromsøs befolkning som opprinnelig hadde tatt turen til sentrum for å gjøre unna det meste av julestresset, fikk en sjelden anledning til å stoppe opp og bli vitne til de hvitkledde barna som sakte gikk gjennom storgata med «Santa Lucia» i front.

For selv om Luciadagen egentlig er på tirsdag, hadde byfolket godt av å observere et slikt tog.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter