Cinemateket søker om økt driftsstøtte

Verdensteatret Cinematek søker Troms fylkeskommune om 100.000 kroner i økt driftsstøtte for 2017.

  Foto: Haakon Steinmo

nyheter

– Støtten har ligget stabilt på 350.000 kroner og vi vil be fylket vurdere muligheten for å indeksregulere beløpet, skriver Cinemateket i søknaden.

Økningen begrunnes med at Verdensteatret trenger teknisk oppgradering som ledd i et løft for formidling av filmene og en satsing på barn og unge.

LES MER: Får 350.000 kroner i driftsstøtte

- Ambisjoner om vekst

Det vises til at filmlerretet er ti år gammelt og over anbefalt levealder. Lerretet er slitt, har hull og bulker, og ønskes skiftet til en standard som matcher den nye projektoren.

– Økt aktivitet, investeringsbehov, ambisjoner om vekst og utvikling og utfordringer knyttet til nasjonal støtte, er bakgrunnen for at vi også i år søker om 450.000 kroner.

LES OGSÅ: Han blir ny sjef for Verdensteatret

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter