Derfor bør du ikke festrøyke

Det skal ikke mange sigarettene til i uken for å øke sjansene for å dø tidig.

FESTRØYK: Sjansene før å dø tidlig øker betraktelig om man festrøyker. Foto: Linda Pedersen/Troms Folkeblad 

nyheter

Det skriver forskning.no.

Sannsynligheten økes kraftig

I en studie gjennomført av forskere ved National Cancer Institute (NCI), viser det seg at man har 64 prosent høyere sjanse for å dø tidlig dersom man i gjennomsnitt røyker under én sigarett per dag, i forhold til de som aldri har røyket.

Man har også 87 prosent større sjanse for å dø tidlig om man røyker mellom én og ti sigaretter om dagen.

Kan forårsake sykdommer

Forskerne så også at de som snittmessig røyket under én sigarett om dagen, økte risikoen på å få lungekreft med hele ni ganger, i tillegg til at de hadde større sjanse for å dø av andre luftveissykdommer, samt hjerte- og karsykdommer.