Det var forskning.no som først omtalte saken.

Ekstrem hårfjerning

17 prosent av dem som deltok i spørreundersøkelsen fjerner hårene i underlivet mer enn elleve ganger i året, mens ti prosent gjør det ukentlig. Disse personene kaller forskerne for «extreme groomers» og har også størst risiko for kjønnssykdommer.

I undersøkelsen kom det fram at 18 prosent av «extreme groomers» hadde hatt en kjønnssykdom, mens kun åtte prosent av dem som aldri hadde latt skarpe blader komme nær deres edle deler, kunne si det samme.

Vet ikke grunnen

Forskerne kunne ikke gi noen årsaksforklaring på hvorfor de som barberer seg oftere er mer utsatt for kjønnssykdommer. De vet heller ikke noe om personene fikk kjønnssykdommer før de begynte å barbere seg. Samtidig opplyses det at det er sannsynlig at rifter i huden etter barbering kan føre til at noen kjønnssykdommer smitter lettere.

Uavhengig av hva som kom først av barbering og kjønnssykdommer, er forskerne fornøyde med å ha funnet en sammenheng, ettersom de mener leger nå kan gi mer spesifikke anbefalinger om sikker sex til pasienter som foretrekker å være barbert nedentil.