Snøvær skaper problemer på Tromsø Lufthavn – To fly måtte snu

Både et SAS-fly og et Norwegian-fly på vei til Tromsø ble nødt til å snu og lande i Bodø.

VENTING: Passasjerene på SAS-flyet fra Oslo til Tromsø fikk en lengre tur enn ventet.  Foto: Anni Skogman

nyheter

Grunnen var at det var for mye snø på rullebanen.

– En del av rullebanen var for glatt så jeg vet at et SAS-fly og et Norwegian-fly valgte å snu. Jeg vil anta at det var fordi de ikke hadde drivstoff nok, forteller teamleder på Tromsø Lufthavn, Ronny Halvorsen.

– Når det ligger såpass mye snø på rullebanen så er vi nødt til å brøyte, noe som tar cirka 30 minutter.

Lang tur

Blant de 151 passasjerene på SAS-flyet satt Frp-politiker Anni Skogman. Da iTromsø snakket med henne klokken 18:15, satt hun ennå i flyet som hadde landet i Bodø.

– Vi skulle opprinnelig lande i Tromsø ti på fire. Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne lande i Tromsø, så flyet satte kursen mot Evenes i et forsøk på å lande der. Etter å ha sirklet over Evenes en stund fikk vi beskjed om at vi måtte lande i Bodø, sier Skogman.

- Begynner å bli litt lei

Til tross for at Skogmans dag ufrivillig har gått til å sitte i fly, er hun fortsatt ved godt mot.

– Jeg begynner å bli litt lei, men nå er ikke jeg en person med stor tålmodighet, sier Skogman og ler.

– Jeg vil ikke kritisere SAS på noen som helst måte. Jeg skjønner at sikkerheten kommer først. Det er god stemning om bord i flyet og det er ikke noe ubehag.

– Går til Tromsø i kveld

Pressekontakt i SAS, Knut Morten Johansen, bekrefter i en SMS at et SAS-fly ble nødt til å lande i Bodø.

– Flyet fra Oslo SK 4414 med 151 passasjerer måtte gå til Bodø mens rullebanen i Tromsø var stengt for brøyting. Flyet returnerer til Tromsø nå, og vil gå til Oslo deretter.

Norwegian har foreløpig ikke svart på iTromsøs henvendelser.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter