Svømte seg til gull i iskaldt vann

Badeforeningen Ishud gjorde slett ikke skam på seg under Big Chill Swim, en internasjonal verdenscup i vintersvømming i Lake Windermere i England i helga.

TOK GULL: Badeforeningen Ishud tar med seg tre gullmedaljer og en bronsemedalje hjem til Tromsø fra England. De som deltok var Nils Harald Moe, Eva Pettersen, Ingebjørg Moe og Egil Pettersen. Foto: Privat 

nyheter

De fire medlemmene som deltok – Nils Harald Moe, Eva Pettersen, Ingebjørg Moe og Egil Pettersen kommer tilbake med intet mindre enn tre gullmedaljer og en bronsemedalje. Badeforeningen Ishud trener i Bukta hver fredag klokken 17.00.

Les også: Tromsøsvømmere ble "kjendiser" i Russland.

To gull

Nils Harald Moe (69) deltok i Klasse J – klassen for de eldste svømmerne.

– Den er for oss som er rundt 70 år ung, forteller Moe på telefon fra England.

Her plukket han med seg to gullmedaljer på distansene 30 meter og 60 meter.

– Det kjennes veldig artig og kjekt! Det er cirka 1.000 personer som deltar i Big Chill Swim, og det er deltakere fra mange forskjellige land, forteller Moe og ramser opp Russland, Kina, Tyskland, Finland, og selvfølgelig England som eksempler.

– Eva tok et gull i sin klasse, og Egil tok bronse på 30-meter. Det gir absolutt mersmak dette her – og vi har vært på flere plasser. Dette er tredje gangen vi deltar i Big Chill Swim, og noen av oss har vært i Russland, Finland og Litauen på konkurranser, forteller Moe.

Les også: Tromsøværinger hevder seg i vintersvømming-VM.

Sosialt

Selv synes han det sosiale med vintersvømmingen er det beste.

– Vi treffer flotte folk når vi er ute på konkurranser. I går hadde vi en veldig kjekk kveld med en dansk familie som svømmer. Dessuten er det artig å gjøre noe som er litt spesielt. Det er jo litt kaldt også selvfølgelig, men det gjør ingenting.

Moe håper flere vil hive seg med på vintersvømming med Badeforeningen Ishud.

– Vi holder oss i form – folkehelse er viktig, sier han.