Fire Kongsbakken-elever skal delta på europeisk prestisjekonferanse

Elevene har utkonkurrert ungdom fra resten i Norge, i konkurranse om å delta på den internasjonale konferansen.

ELEVER: Bak fra venstre: Sanna Hald Vorren (19) Johanne Skar (18). Foran fra venstre: Amalie Johansen-Isaksen (17) og Sunna Simma (18) er elever på Kongsbakken, og nå skal de delta i Europeisk Ungdomsparliament i Trondheim sammen med flere hundre europeiske ungdom.  Foto: Martin Lægland Ellingsen

nyheter

– Det blir spennende, men krevende, sier Amalie Johansen-Isaksen (17), og får støtte av medelevene, Johanne Skar (18), Sunna Simma (18) Sanna Hald Vorren (19).

Konferansen de skal delta på er arrangert av Europeisk Ungomdsparliament, eller European Youth Parliamen. Organisasjonen er en debattarena hvor europeisk ungdom møtes og diskuterer politiske problemstillinger for å fremme forståelse for andre meninger og kulturutveksling. To gang i året arrangeres en større internasjonal konferanse rundt omkring i Europa.

LES OGSÅ: Andrea (17) danset seg til en rolle i «Skam»

Trondheim

I år er det Norge som arrangerer konferansen som vil gå over ti dager, så elevene får ikke reist lenger enn til Trondheim, hvor flere hundre engasjerte ungdom møtes.

Elevene har allerede deltatt i en lignende mindre konferanse i Oslo tidligere i år. Der ble de pekt ut av en jury til å delta i den internasjonale utgaven, hvor alt foregår på engelsk.

– Det var lærerikt og interessant. Det var mye arbeid og veldig sosialt i Oslo, så vi regner med det blir enda mer av det, sier Simma.

LES OGSÅ: Vil gi mer tilpasset spesialundervisning til skoleflinke elever

Før eksamen

Konferansen arrangers i april, like før de avgjørende sisteårseksamenene for elevene.

– Det ligger litt vel tett på eksamenene, så jeg var først i tvil om jeg skulle delta, sier Amalie Johansen-Isaksen.

Elevene er enig om at de blir nødt til å jobbe hardt for å prestere på både konferansen og eksamenene.

ELEVER: Johanne Skar (18) Amalie Johansen-Isaksen (17) Sunna Simma (18) Sanna Hald Vorren (19) er elever på Kongsbakken, og nå skal de delta i Europeisk Ungdomsparliament.  Foto: Martin Lægland Ellingsen

 

Ulike syn

Vorren gleder seg til å få utfordret meningene sine.

– Det blir spennende å møte folk fra andre land, og høre hvordan de ser på verden og ulike problemstillinger. Det er fort slik at man mener det samme som de man har rundt seg, og at vennene dine og familien din bekrefter de synspunktene du har fra før. Ved å møte folk fra ulike kulturer får vi utfordret synene våre, sier Simma.

LES OGSÅ: Opera-tungvektere til Nordlysfestivalen

Stolt

Læreren deres, Renée Eckhoff bedyrer at hun er stolt av elevene.

– Ja, de er dyktige, engasjerte og flink til å fremføre argumentene sine på engelsk. Jeg ser fram til å dra med dem til Trondheim, selv om det ikke hadde gjort noe om konferansen var en dag kortere, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter