Værfaste flypassasjerer fikk ikke plass på Tromsø-hotellene

Helgas uvær skapte store problemer for de reisende over Tromsø lufthavn. Ekstra ille ble det ettersom byens hotellkapasitet var sprengt.

SNØVÆR: Snø, vind og glatte rullebaner skapte store forsinkelser i flytrafikken til og fra Tromsø og Nord-Norge i helga. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

– Både Tromsø, Alta, Evenes og flyplassene nordover var rammet av uvær og glatte landingsbaner. Derfor ble tusenvis av våre passasjerer rammet av til dels store forsinkelser, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS Norge.

Måtte ta vendereis

Tromsø lufthavn holdt åpent mesteparten av tiden sist helg, men også her var man nødt til å stenge flyplassen i perioder.

– Da var vi nødt til å sende flyene våre til eksempelvis Bodø og Evenes, sier Johansen.

LES OGSÅ: Snøvær skaper problemer på Tromsø Lufthavn – to fly måtte snu

Nedturen for passasjerene ble forsterket av at hotellene i Tromsø ikke kunne ta imot strandsatte reisende.

– Sisteflyet fredag som mellomlander i Tromsø kom seg ikke videre på grunn av dårlig vær i Alta. Flyet måtte gjøre vendereis til Oslo, forteller Robin Mortensen fra Alta.

Fikk ikke plass i herbergene

Han var på tur fra Oslo fredag – og ble altså sendt tilbake til hovedstaden.

Passasjerene ombord i flyet ville i normale tilfeller kunnet overnatte i Tromsø i påvente av at flyplassene i Finnmark åpnet igjen.

– Det var imidlertid fullt på hotellene i Tromsø, så vi var nødt til å overnatte på Gardermoen isteden, sier han.

Julebord og turister

Poul-Henrik Remmer, direktør på Scandic Ishavshotell, forteller at det nesten ikke var en hotellseng å oppdrive i helga.

SPRENGT: Poul-Henrik Remmer på Scandic Ishavshotell sier at kombinasjonen julebord, turister og Døla-helg førte til at byens hoteller ikke kunne ta imot de strandsatte flypassasjerene. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Dels er det høysesong for nordlysturister for tiden – dels er vi inne i en annen høysesong.

– Det var stappfullt av julebordsgjester på hotellene. En hvilken som helst annen helg hadde vi kunne ta imot de fleste reisende, men ikke nå i disse julebordstider, sier han.

Dølene tok også plass

I tillegg var det Døla-helg i Tromsø – noe som gjorde kapasiteten på overnattingsstedene ekstra sprengt.

– Vi har hatt flere hundre passasjerer med behov for overnatting i løpet av helga, og vi har lett etter sted med ledig kapasitet. Vi har dog vært nødt til å sende passasjerer sørover igjen, forteller Knut Morten Johansen i SAS.

– Vi kan definitivt slå fast av vinteren er kommet til Nord-Norge, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter