Kjærestepar kranglet om matlaging – endte med at mannen tok kvelertak på kvinnen

Nå er mannen dømt til fem måneders ubetinget fengsel.

Illustrasjonsfoto  Foto: Gudrun Gulldahl

nyheter

En tromsømann i 60-årene er dømt for å ha utøvd vold mot sin tidligere kjæreste. Hendelsen fant sted i april 2015 da det oppsto en diskusjon mellom paret i forbindelse med matlaging.

Diskusjonen ble etter hvert opphetet, og på et tidspunkt «kakket» kvinnen en telefon i hodet på mannen. I etterkant av dette tok mannen kvelertak på kvinnen. I tillegg kløp han henne over munnen. Dette førte til at kvinnen fikk et kutt på cirka 1,5 centimeter i leppa og måtte sy fem sting.

LES OGSÅ: Mann i 40-årene mener forhold til tenåring var gjensidig forelskelse

Promillekjøring

I tillegg var mannen tiltalt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, samt uten gyldig førerkort. I tillegg var han tiltalt for vold mot en annen kvinne, men dette ble han frifunnet for grunnet ulike forklaringer fra tiltalt, fornærmede og vitne.

Bot på 40.000 kroner

Mannen dømmes for totalt to overtredelser av straffeloven, samt tre overtredelser av veitrafikkloven. Han dømmes til fem måneders ubetinget fengsel. Han må også betale ei bot på 40.000 kroner, samt erstatning til den fornærmede kvinnen på totalt 5.000 kroner. Videre må han betale saksomkostninger på 3.000 kroner. Han idømmes også tap av føreretten på bil i fem år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter