Nå må du ta godt vare på telefonkatalogen – dette er nemlig den aller siste

I disse dager distribueres den aller siste utgaven av den lokale telefonkatalogen Ditt Distrikt i Troms.

PAPIRKATALOGER: Den aller siste telefonkatalogen for Troms distribueres nå. Begge foto: Eniro Norge 

nyheter

Dersom du bruker katalogen er det viktig at du tar vare på utgaven du nå mottar. Det skriver Eniro Norge i en pressemelding denne uken.

Til tross for at Ditt Distrikt-katalogen har en sterk og lang tradisjon, viser utviklingen i samfunnet at majoriteten av befolkningen går over til å bruke digitale tjenester. Konsekvensen er at dette blir årets siste katalog.

LES OGSÅ: Dette kartet lar deg finne historiske «skatter» midt i Tromsø sentrum

– En liten bit historie

– Dette er avslutningen på en liten bit historie. Telefonkatalogene har en historie som går århundrer tilbake og har vært til stor nytte for lokalmiljøer og lokalt næringsliv rundt i landet, forteller Renate Morken, kommunikasjonssjef i Eniro Norge.

TA GODT VARE PÅ DEN: Renate Morken, kommunikasjonssjef i Eniro Norge, ber brukerne av den lokale telefonkatalogen om å ta godt vare på den siste utgaven. 

– Flesteparten av våre brukere har derimot nå gått over til våre digitale tjenester og årets Ditt Distrikt-katalog blir den siste. Bruker du katalogen er det derfor viktig at du tar vare på den utgaven du nå mottar, legger hun til.

Norge har hatt trykte telefonkataloger siden 1880. Det begynte da Morgenbladet publiserte en helsides annonse med oversikt over alle 169 telefonabonnenter i Kristiania og omegn. I 1882 ble den første katalogen i bokform gitt ut. Den hadde i tillegg en oversikt over lokalt næringsliv, kalt yrkeslisten.

Dekker 404 kommuner

Ditt Distrikt ble utgitt første gang i 1988, og den siste utgaven består av 73 lokale kataloger som dekker 404 av landets 428 kommuner, opplyses det i pressemeldingen fra Eniro. Ifølge TNS Gallup bruker fremdeles 18 prosent av den norske befolkningen papirkatalogen.

​– Vi ønsker naturligvis alle brukere av papirkatalogen velkommen over på vår digitale tjeneste Gule Sider, sier Morken, og legger til at brukerne også kan ringe den manuelle nummeropplysningen 1880.

LES OGSÅ: Det manglet ikke på ambisjoner da Tommy (17) åpnet sin egen kiosk i kjelleren på barndomshjemmet (for abonnenter)