Tromsø-politiker med pinlig tabbe på Stortinget: Nå røper han hva som skjedde

Erna Solberg trodde kanskje at det ikke ble mer trøbbel med statsbudsjettet etter månedsvis med nervepirrende forhandlinger. Det var før Stortinget, og spesielt Kent Gudmundsen (H), skulle stemme over budsjettet.
nyheter

Referatet av budsjettbehandlingen i Stortinget viser at Kent Gudmundsen (H) stemte mot sin egen regjerings forslag under behandlingen av statsbudsjettet i forrige uke.

LES OGSÅ: «Troms Høyre vil ha et samlet, slagkraftig Nord-Norge»

Tabbe-stemme

Avstemningen omhandlet budsjettposter for flerfoldige milliarder. Etter å ha innsett tabben, ropte Gudmundsen fra salen:

– Av og til bytter presidentskapet på hva som legges til grunn når man stemmer, altså hva man stemmer for eller imot. Vanligvis stemmer man for et forslag som er lagt fram, men denne gangen snudde presidentskapet på det, som de av og til gjør. Vi har elektronisk avstemning, og det går fort, og jeg trykket feil under avstemninga. Da tenkte jeg bare «nei, svarten», før jeg måtte rope ut av jeg hadde stemte feil.

– Så det var ingen stille protest mot regjeringens statsbudsjett?

– Nei, det var det ikke, men det er litt pinlig å trykke feil, for det forstyrrer fremdriften i stemmeprosessen. Da må presidentskapet bruke noen sekunder på å rette opp feilen, forklarer Gudmundsen.

LES OGSÅ: Regjeringen gir 700 millioner kroner mer til nordområdesatsing (for abonnenter)

Lange dager

Han forteller at det ofte er lange dager på Stortinget. Den aktuelle debatten hadde pågått i 13 timer før feilavstemningen fant sted, og under avstemning nummer 99.

– Det er helt vanlig med lange debatter. Det går fint, selv om denne dagen var ekstra krevende. Jeg hadde også et møte i Høyres programkomité, så jeg hadde gått gjennom flere hundre sider med forslag i tillegg til finansdebatten i Stortinget.

LES OGSÅ: Her er kandidatene Tromsø Høyre vil sende på Stortinget

Han forteller at fra tid til annen stemmer noen av de 169 representantene feil. Han røper at dette er andre gangen han har stemt feil i løpet av sine tre år på Stortinget.