Føler seg latterliggjort etter å ha fremmet forbud mot heldekkende plagg

Fylkestinget slo ned interpellasjonen til Kristian Eilertsen (Frp) i dag, og fylkesråd Roar Sollied (V) mener Eilertsen kastet bort tiden deres.

FIKK IKKE STØTTE: Kristian Eilertsen (Frp) fikk ikke støtte fra noen andre enn sitt eget parti under behandlingen av forslaget hans om forbud mot heldekkende plagg i den videregående skolen. Foto: Troms fylkeskommune/Kine Moxness Sandnes 

nyheter

Fredag skrev iTromsø at Kristian Eilertsen hadde fremmet en interpellasjon med et forslag om å forby bruk av nikab og burka i fylkets videregående skoler. Saken ble behandlet torsdag, og fikk ikke gjennomslag.

– De mente det ikke var behov for å vedta noe nå mens det foregår en prosess på Stortinget om å få til nasjonale retningslinjer når det gjelder bruk av slike plagg. Det svaret var forutsigbart, men jeg må si jeg er skuffa. Her viser fylkestinget at de er passive og ikke er villige til å ta tak i ting før det blir et problem, sier Eilertsen.

Venter på Stortinget

Det var kun Frp som støttet forslaget i fylkesrådet. Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, er tydelig på at han og de andre partiene ønsker å vente på konklusjonen fra regjeringen.

– Det er ganske vid enighet om at man ikke skal dekke til ansiktet sitt med verken skjerf, hettegenser, nikab eller annet i undervisningssituasjoner med tanke på kommunikasjon og for åpenhetens del. Stortinget bestemte seg enstemmig i oktober for å be Kunnskapsministeren komme med nasjonale retningslinjer på høring, så jeg ser derfor ingen grunn til å starte noe lokalt arbeid nå, sier Sollied.

– Et ikke-problem

UNDERKJENNER FAKTISKE PROBLEMER: Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V), mener det å bruke tid på noe som ikke er et problem, er å underkjenne de faktiske problemene som ligger i utdanningssektoren. Foto: Lars Åke Andersen 

En annen viktig faktor til hvorfor saken ikke fikk gjennomslag, er at dette er ikke er et reelt problem i Troms, noe Eilertsen selv innrømmer.

– Fylkesråden sa at det ikke var et eneste tilfelle hvor en elev i Troms har krevd å få bruke slike plagg, og det er jo positivt. Likevel forventer vi økt innvandring i tiden som kommer, og her hadde vi en mulighet til å være i forkant, sier Eilertsen, og fortsetter:

– De andre partiene tar ikke problemet på alvor og forsøkte heller å latterliggjøre forslaget under debatten. Det hele ble fordummende og på et nivå ikke verdig fylkestinget.

Han får kontant svar fra Sollied:

– Hvis noen opplevde debatten i dag som merkelig, kan det nok ha med at han (journ.anm. Kristian Eilertsen) tar opp et ikke-problem. Jeg har ikke fått en eneste tilbakemelding fra noen skole om at dette er et problem vi har i Troms. Vi har derimot svært mange andre utfordringer når det kommer til opplæring, så det å fremme denne saken blir det samme som å underkjenne de faktiske problemene. At han maser videre om at jeg ikke tar dette på alvor, synes jeg er en merkelig prioritering, svarer fylkesråden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter