Mann (39) tok bankkort fra kvinne – tømte kontoen for over 83.000 kroner

Nå risikerer mannen fengselsstraff i inntil tre år.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

nyheter

En mann på 39 år er tiltalt for å ha brukt urettmessig bankkortinformasjon til en kvinne i en periode fra januar til oktober 2014. Mannen skal blant annet ha kjøpt tjenester hos taxi- og flyselskap, hotell, buss og flere nettbutikker. Han skal ha tømt kontoen for totalt 83.239 kroner.

I tillegg er mannen tiltalt for å ha forsøkt å selge en sykkel på finn.no, til tross for at sykkelen var stjålet. Videre skal han ha lurt en mann til å overføre 2.155 kroner til sin konto. Dette ved at han hadde lagt ut en mobiltelefon for salg på finn.no. Den tiltalte gjorde en avtale om å levere varen til mannen, men leverte den aldri.

Mannen er tiltalt for tre overtredelser av straffeloven. Han risikerer fengselsstraff på inntil tre år.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter