Nå kan du sjekke skattekortet

Slik kan skattetrekket bli minst mulig.

Illustrasjonsbilde  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Da er dagen kommet for at du kan sjekke skattekortet ditt for 2017.

Inne på Skatteetaten sine sider kan du nå endre og sjekke opplysningene dine slik at du reduserer sansynligheten for restskatt året etter.

- Det er nå enklere for deg å endre skattekortet. Den nye løsningen gir også bedre oversikt over de inntekts- og gjeldsforhold som er brukt som grunnlag for skattekortet ditt, skriver Mariken Holter, som er kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten, i en pressemelding.

Sjekk kortet

Har du hatt, eller vet du vil få store endringer i inntekt, formue eller fradrag, bør du endre skattekortet. Dersom du er blitt pensjonist, eller har overgang fra lønn til trygd, bør du sjekke skattekortet og eventuelt gjøre nødvendige endringer. Det er også viktig å sjekke skattekortet hvis du har kjøpt hus eller leilighet og har fått høyere gjeld.

- Hvis du har fått ny jobb og lønnen endrer seg, eller du har flere arbeidsgivere og lønnen endrer seg, bør du også sjekke skattekortet, forklarer Holter.

Endringer i frikort

For de som søker frikort er beløpet økt med 5.000 kroner til 55.000 kroner. Vet du at du kommer til å tjene over dette beløpet bør du altså bestille deg et skattekort for å unngå baksmell.

 Fakta om skattekort:
-  4,0 millioner skattytere mottar skattetrekksmelding (skattekort) per år.
-  600 000 nettsøknader om endring av skattekort pr år.
- 160 000 frikortsøknader pr år