Tromsø klatrer på listen over landets beste sykkelbyer

Tromsø har blitt en bedre sykkelby enn i fjor.

  Foto: illustrasjon

nyheter

For andre år på rad klatrer Sykkelbyen Tromsø på listen over Norges beste sykkelby. I år lander Tromsø på en 22.-plass av totalt 30 byområder i Norge.


Her får gående, syklende og kjørende sin egen vei

Allerede til våren skal adskilt gangvei, sykkelvei og bilvei være påbegynt på Strandveien.

 

Fokuset til kommunen har i det siste vært å etablere et sammenhengende hovednett for sykling i byen. Det ble vedtatt på kommunestyremøtet i år.

– Jevnt over har norske byer fortsatt en lang vei å gå for at sykkel skal være foretrukket transportmiddel på daglige, korte reiser, sier generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening, som står bak det som er den eneste landsomfattende brukerundersøkelsen om sykling.


Dette firmaet kom best ut da kommunen utlyste anbudskonkurranse

Tromsø kommune i gang med arbeidet med sykkeltraseen mellom Tromsø sentrum og Langnes.

 

Her er rangeringe, basert på svarene i undersøkelsen:

1. Lillestrøm
2. Kristiansand
3. Kongsberg
4. Hamar
5. Stavanger
6. Porsgrunn
7. Trondheim
8. Arendal
9. Asker
10. Skien
11. Lillehammer
12. Tønsberg
13. Sandnes
14. Drammen
15. Larvik
16. Sandvika
16. Fredrikstad
16. Oslo
16. Sandefjord
20. Mandal
21. Kolbotn
22. Tromsø
23. Bodø
24. Sarpsborg
25. Molde
25. Bergen
27. Hønefoss
28. Haugesund
29. Moss
30. Ålesund

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter