Storslått julefeiring til inntekt for barnekreftforeningen

Med konkurranser, julesanger, konserter, grøt og gløgg håper elevene på Sommerlyst å samle inn penger til kreftsyke barn.
nyheter

Foreldre, lærere, elever og andre nysgjerrige gjester flokket fredag ettermiddag til Sommerlyst skole. Der arrangerte nemlig Sal og scene-klassen, som en del av ungdomsfestival-prosjektet, julefest.

LES OGSÅ: Ungdommer arrangerer juleshow for kreftrammede barn

Til inntekt for kreftsyke barn

– Vi har arrangert festival fire år på rad, men vi jobber også med flere andre typer arrangementer. I fjor laget vi blant annet en kveld for Syria, hvor inntektene gikk til flyktninger. I år bestemte vi oss imidlertid for å lage juleshow, forteller Yalda Bahadori (14), som sammen med resten av klassen var med på å arrangere festen.

Og det var fra starten av klart hva pengene de fikk inn fra festen skulle gå til.

– Da det ble foreslått å støtte barnekreftforeningen, ble vi med en gang enige om det var en sak det var verdt å jobbe for, forteller Marie Bruun (14).

– Ja, elevene gjorde et enstemmig vedtak der og da, legger lærer Asgil Tieman Hansen-Krone til.

Konserter, grøt og gløgg

På fredagens program sto grøt og gløgg, besøk fra julenissen, korsang, konserter, juleverksted og flere, ulike konkurranser.

Blant annet spilte 10th Harmonic og Kiss the Tattoo if You Want to Dream. Og dansere fra Cheza Flava sørget for god stemning i gymsalen.

– Det er et flott tiltak. Jeg vet ikke helt hva som står på programmet, men vi har som mål å kose oss skikkelig, sier Anne Gry Bentzen.

Liker grøt

Hun har tatt turen sammen med datteren Eline Bentzen Brunes (13) og søskenbarnet hennes, Elsa Svenonius (3).

Eline Bentzen er selv med i Sal og scene-klassen, men går førsteåret.

– Jeg har ikke vært med å planlegge festen i år, men kanskje neste år, sier hun.

Hun og unge Svenonius står sammen med moren i kø for å få seg litt grøt og gløgg, mens nissen deler ut gaver like ved dem og et kor sammensatt av skolens elever synger tradisjonelle julesanger.

– Det er skikkelig julestemning her. Det er veldig fint, sier Bentzen.

– Jeg liker grøt, tilføyer Svenonius entusiastisk.

Gjengen bak julefesten var godt fornøyd med oppmøtet, men det er ennå ikke klart hvor mye penger de har klart å samle inn.

– Så lenge det gis er vi fornøyd, sier Sara Berg Eriksen (14).