Virkelig går fra jul til mørketid

Etter suksess i fjor, velger gatemagasinet Virkelig å videreføre sitt «Mørketidsnummer».

MØRKETIDSNUMMER: Frivillig Line Hoaas og redaktør Alf Krogseth viser fram den nye, utvidede utgaven av gatemagasinet Virkelig.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Torsdag ettermiddag var ble nye nummeret av Virkelig lagt ut for salg i Tromsøs gater. I fjor valgte gatemagasinet å droppe «Juleboka» fra tidligere år, og erstatte den med mørketidsnummeret. Erfaringene fra fjoråret gjør at Virkelig har valgt samme profil dette året.

– Salget av «Juleboka» var stein dødt allerede 3. juledag. Et slikt mørketidsnummer holder seg relevant også etter jul, noe salget fra i fjor viser, sier redaktør Alf Krogseth.

LES OGSÅ: Advarer mot ny heroin-ankomst

– Et «kosenummer»

Magasinet har derfor litt mindre fokus på høytiden, som tilfellet var med «Juleboka».

– Jeg vil kalle dette et «kosenummer». Selv om det er litt julestoff, vil jeg ikke kalle det mye. Det er ingen tunge, alvorlige saker med.

Line Hoaas er en av magasinets frivillige. Hun omtales som «poteten», da hun bidrar både med salg, innkjøp og på gatemagasinets suppekjøkken. Hun forteller om positive tilbakemeldinger fra selgerne til redaksjonen.

– Selgerne er fornøyde, da de opplever en økning i salget inn mot jul, sier Hoaas.

– Folk i Tromsø er snille, og pengene sitter nok litt løsere i denne perioden, skyter Krogseth inn.

LES OGSÅ: Erna besøkte Kafé X og Virkelig

Høyere sideantall

Redaktøren er også opptatt av å rose mørketidsnummerets mange bidragsytere.

– Folk som Danny Pellicer, Egon Holstad, Lasse Jangås og Knut Smistad bidratt med tekster, og i tillegg har Yngve Olsen Sæbbe bidratt med noen fantastiske bilder. Vi har også fått bruke et intervju med Aksel Hennie fra =Oslo, som følge av vår utvekslingsavtale med andre gatemagasiner.

Mørketidsnummeret kommer i et utvidet format, sammenlignet med de «vanlige» utgavene.

– I dette nummeret er sideantallet økt til 64. Magasinet er i tillegg trykket på en finere papirtype, og prisen er derfor 150, og ikke 100 kroner, forklarer Krogseth.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter