Protesterte mot massakren i Aleppo

Lørdag stilte flere titalls syrere opp på Stortorget for å markere motstand mot det som skjer i Aleppo.
nyheter

De siste ukers hendelser i Syria har rystet verden. Lørdag samlet flere titalls syriske flyktninger seg på Stortorget i Tromsø med svart tape over munnen for å representere befolkningen som nå sitter fanget, stemmeløse og uten fluktmuligheter i den syriske storbyen.

Stille protest

– Massakren som foregår nå må stoppes. Det er barn, kvinner og eldre mennesker som myrdes, og ingen griper inn. De europeiske landene og USA sier de er venner av den syriske befolkningen, men hvor er de nå, spør blinde Kenan som fungerte som talsperson under lørdagens stille protest.

– Vil hjem

En annen ting Kenan ønsket å gjøre klart, er at han ikke tror folk flest forstår situasjonen til de syriske flyktningene.

– Rundt en halv million syrere har blitt drept og millioner har blitt drevet på flukt. Vi måtte dra. Vi hadde intet valg. Nå ber vi om å kunne dra hjem til et demokratisk land og bygge det opp igjen. Vi har levd i et diktatur under Assad og hans fars regime før ham, og har hatt store problemer i lang tid. Assad skylder på ISIS og terrorister, men det er han som terroriserer sitt eget folk. Vi vil ha frihet og vil at våre menneskerettigheter skal ivaretas, forteller Kenan.