Raser mot egen regjering – krever straffer som svir for overgriperne

Under lørdagens markering mot seksuelle overgrep mot barn var ikke Anni Skogman (Frp) nådig med verken regjeringen eller kommunestyret.

FYRTE LØS: – Lær oss opp og gjør oss politikere ansvarlige. Vi voksne har alle et ansvar, men kanskje spesielt de som kan gjøre noe med det, sa Anni Skog­man i sin appell. 

nyheter

Lørdag arrangerte Susen McLaren markeringen «Beskytt barna våre» på Stortorget. Det dårlige været og førjulsstria var nok innvirkende faktorer for hvorfor så få møtte opp, men en av dem som stilte sterkt var Anni Skogman.

– Tenk at vi må ha en slik markering som vi har her i dag. Det gjør meg så eitrende sint at jeg nesten ikke har ord. Som varaordfører hørte jeg mange vemmelige historier om barns opplevelser, og nå nylig fikk jeg referert en epost fra en 10 år gammel jente om hva pappaen hennes holdt på med hjemme. Da gråt jeg lenge, fortalte Skogman for de fremmøtte.

BAKGRUNN: Tragiske skjebne fikk Susen (29) til å engasjere seg

Vil ha nulltoleranse

Skogman har selv vært åpen med sin historie om overgrep tidligere, og sparte ikke på kruttet.

DELTE SIN HISTORIE: Susen McLaren delte sin og sin mors historie i lørdagens iTromsø. Lørdag ettermiddag fortalte hun den sterke historien for de fremmøtte under markeringen. 

– Det finnes ingen unnskyldning for å begå overgrep. Ingen diagnoser eller omstendigheter unnskylder det. Det verste ordet jeg vet er strafferabatt, for voksne vet forskjellen mellom rett og galt. Jeg vil ha nulltoleranse for overgrep mot barn. Man skal selvsagt ivareta personvernet, men jeg vil at de som begår slike handlinger skal straffes slik at det virkelige svir, sier Skogman og fortsetter:

– Jeg er tross alt «frøken utålmodig» og jeg krever at vår regjering jobber hardere og bedre når det gjelder overgrep. Tilbudene vi allerede har på plass er fantastiske og de ansatte gjør en helt uvurderlig jobb. SMISO reiser i dag rundt og prater med elevene i 6.-klassene på alle skolene i Tromsø. Jeg vil at de skal begynne på tidligere trinn og foreslo det i kommunestyremøtet på torsdag, men fikk ikke støtte der.

LES OGSÅ: Høyre-politiker ville innføre dødsstraff for pedofile

Skal legges til i revidert budsjett

Berømmer belysningen: Brage Sollund mener denne saken er noe alle kan stille seg bak uansett politisk tilhørighet og at hele byen var med i hjertet, selv om få valgte å ta turen til Stortorget lørdag. 

Brage Sollund (Ap) som også holdt appell, er styremedlem i SMISO. Han og Skogman er enige om at det trengs mer ressurser til organisasjonen og arbeidet de gjør.

– Det er klart vi har en vei å gå både i kommunestyret og i regjeringen. Vi må se om vi klarer å øke støtten til SMISO i det reviderte budsjettet, sa Sollund.