Sanna og samboeren kastet ball med Mia (5) - plutselig kom hunden tilbake dekket i menneskelig avføring

Sanna Kaarina Saarelainen og samboeren tok fredag kveld med seg Cocker spanielen Mia (5) til Finnvika for en kveldstur og litt lek. Det angrer de bittert på i dag.

SØPPELPOSE: Da hunden Mia (5) kom tilbake til Sanna Kaarina Saarelainen, var den dekt i menneskelig avføring. Da Saarelainen undersøkte hvor det kom fra, fant hun en søppelpose full av skitt. 

nyheter

Paret passer for tiden den fem år gamle Cocker spanielen Mia. '

Fredag kveld bestemte de seg for å kjøre til Finnvika for å gå tur med hunden, men på grunn av dårlig vær valgte de å heller kaste ball med hunden slik at den fikk rast fra seg.

– Vi kastet ball og snøballer og kalte henne tilbake flere ganger. Det var mørkt og vanskelig å se, men da vi skulle klappe henne for å gi ros, merket vi plutselig ei helt for jævlig lukt. Det luktet avføring, men ikke som etter et toalettbesøk. Nei, det stinket kloakk, sier Saarelainen.

Etter at paret fikk ordnet lys, oppdaget de til sin store forskrekkelse av hunden var dekket i skitt.

LES OGSÅ: Skal forske på søppelberg

Klær, bil og bur nedgriset

– Da vi gikk for å se hvor det kom fra, fant vi en søppelsekk som var fullpakket med menneskelig avføring og toalettpapir. Den lå like sør for parkeringsplassen, bak en brøyteskavl. Det luktet mildt sagt verre enn et utedass.

Saarelainen og samboeren hadde ikke med seg noe som kunne brukes til å vaske hunden, så de forsøkte å få henne rengjort med snø. I prosessen ble klærne deres også tilgriset.

– Vi satte henne i tøyburet i bilen og kjørte hjem. Verken bilen eller buret så ut da vi kom fram. Vi pakket Mia inn i en håndduk og tok henne med inne. Vi måtte vaske henne fire-fem ganger før hun ble ren, og så måtte vi vaske ned bilen og la den stå med åpne vinduer i hele natt for å bli kvitt lukta.

– Jeg har forsøkt å vaske vinterjakken min og hundeburet, men det ser ut til at begge på kastes. Lukta går ikke bort, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Slik holder beboerne i Hamna bydelen sin ren

- Hva tenker folk?

Saarelainen er mildt sagt forbannet.

– Jeg begriper ikke at folk kan få seg til å dumpe slikt avfall rett ved et populært turområde. Ikke bare er det ekkelt, men det er jo samtidig direkte helseskadelig for både mennesker og dyr. Tenk om små barn hadde lekt i snøskavlen og havnet oppi det der?

Saarelainen kontaktet fredag kveld politiet, som har registrert saken.

Mandag morgen vil hun kontakte kommunen for å høre hva de vil foreta seg.

– Noen må jo få ryddet opp der, og helst skulle den som dumpet avføringen vært stilt til ansvar for det, sier hun.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, bekrefter at Saarelainen og samboeren har vært i kontakt med dem.

– Det er dog ikke en sak for oss. Det er kommunen som håndterer slike tilfeller, sier han.