Derfor har meteorologen et ørlite håp om hvit jul

Mildt, grått og vått er meteorologens dom over den kommende uke. Likevel kan det gå mot hvit jul dersom prognosene stemmer.
nyheter

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe, har dårlig nytt til dem som ønsker seg vintervær.

– Det fortsetter som før med mildvær og regn inn i neste uke. Mild luft blåser nordover, og det ser ut som det kan bli kuling langs kysten, sier han til iTromsø.

Varmt og vått

Mandag vil kvikksølvet krype oppover gradestokken og vi kan forvente en temperatur på rundt syv grader.

– Det er litt sprikende prognoser, men det er ingen tvil om at lavtrykkene har overtaket fram mot lille julaften.

Tirsdag kan man imidlertid få litt opphold utover ettermiddagen, før regnet igjen begynner å lave ned onsdag.

Temperaturfall

Alt håp er imidlertid ikke ute for dem som ønsker seg ei hvit jul i år.

– På lille julaften går temperaturene ned. Det ser ut fra våre prognoser ut som de vil ligge på null eller under null etter hvert, sier Walløe, og fortsetter:

– Med det temperaturfallet og nedbøren rett før julaften, kan det jo bli hvitt i Tromsø.

Lovende for julaften

Enda mer lovende er varslet for julaften.

– Jo lenger ut i uken vi kommer, desto mindre sikre blir prognosene, men det ser ut til at det blir oppholdsvær og minusgrader på julaften.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter