Her har søppeldumping blitt et ukentlig problem - i kveld måtte Remiks-lederen selv ta grep

Daglig leder i Remiks Husholdning, Morten Bangås, så seg søndag kveld nødt til å rykke ut for å rydde opp etter at noen hadde dumpet nærmere to kubikkmeter med søppel midt på parkeringsplassen på Slettatorget.

RYDDER OPP: Daglig leder i Remiks Husholdning, Morten Bangås, måtte søndag kveld rykke ut for å rydde opp etter at noen hadde dumpet store mengder avfaller på parkeringsplassen på Slettatorget.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

For Remiks har ulovlig søppeldumping på Slettatorget på Kvaløysletta blitt et alvorlig problem.

– Det er spesielt på Slettatorget, hvor vi har et returpunkt for glass og metall, at det nærmest ukentlig dumpes annet søppel. Det er imidlertid første gang vi ser såpass mye på en gang, sier daglig leder i Remiks Husholdning, Morten Bangås.

LES OGSÅ: Sanna og samboeren kastet ball med Mia (5) - plutselig kom hunden tilbake dekket i menneskelig avføring

Rykket selv ut

Lørdag kveld ble Bangås kontaktet av en bekjent som tipset ham om mengden søppel som lå slengt rundt returpunktet. Da tok han og driftssjef Arnt Ystmark affære. Ystmark heiv seg i bilen og kjørte fra Kroken til Remiks for å hente en søppelbil, og sammen satt de kursen mot Kvaløysletta for å selv rydde opp.

– Det var såpass mye at vi trengte en bil. Det sier litt, kommenterer Bangås.

At toppledelsen i Remiks rykker ut på søndagskvelder for å rydde opp etter forsøplere skjer oftere enn man skulle tro.

– Det skjer fra tid til annen. Vi har ikke lyst år ringe og plage sjåførene våre på en søndagskveld, forklarer han.

LES OGSÅ: Skal forske på søppelberg

Kan vente seg saftig regning

Remiks har de siste månedene hatt jevnlig og god kontakt med bedriftene som holder til på torget på Kvaløysletta.

– Det er trist at folk ikke kan levere søppelet der det hører hjemme, men heller dumper det her. Alt som ligger her kunne vært levert gratis på Skattøra i morgen tidlig. Det er noen få som ødelegger for veldig mange, og spesielt leit er det for dem som driver butikk her, sier Bangås, og fortsetter:

– De er jo ikke interesserte i at det skal se ut som ei søppelfylling utenfor butikkene.

Derfor ble det av Remiks besluttet å montere videoovervåking av returpunktet for kort tid siden.

Synderne kan med andre ord vente seg ei saftig regning dersom Remiks klarer å identifisere dem .

– Vi tar betalt for ryddingen, for avfallshentingen og for et par timer på oss og bilen. Det blir fort mellom 4.000 og 5.000 kroner. I tillegg vil vi vurdere å anmelde forholdet. Da venter gjerne ei bot på mellom 10.000 og 15.000 kroner, forklarer Bangås.

LES OGSÅ: Slik holder beboerne i Hamna bydelen sin ren

Godt samarbeid

Kjøpmann Kristina Antonsen på Rema 1000 Kvaløysletta bekrefter at søppeldumping på parkeringsplassen har vært, og fremdeles er, ei utfordring for bedriftene i området.

GOD DIALOG: Kjøpmann Kristina Antonsen ved Rema 1000 Kvaløysletta bekrefter at søppeldumping har vært et problem, men at bedriftene i området også har hatt en god dialog med Remiks. Hun er godt fornøyd med selskapets innsats. 

– Jeg la merke til det som lå der i dag da jeg var på jobb. Det er jo helt vanvittig, sier hun.

Ifølge Antonsen skjer ikke slikt ukentlig, men det har vært et problem over lengre tid.

– Det er forferdelig at det skal se sånn ut, og at man ikke kan bruke containerne der slik de skal brukes. Jeg har imidlertid opplevd Remiks som veldig løsningsorientert, og de er veldig flike til å rydde opp.

Antonsen forteller at kamerautstyret som overvåker returpunktet ble montert etter dialog mellom Remiks og bedriftseierne, seg selv inkludert.

– Vi har sågar datautstyret huset inne hos oss, så Remiks kommer nok på besøk i morgen, forteller hun.