Dette kysset var verdt 80.000 kroner

Det var to takknemlige representanter for Kirkens Bymisjon som denne mandagen kunne motta en sjekk på 80.000 kroner fra Liverbirds Tromsø.

TAKKEKYSS: Karl Fredrik Wilhelmsen (fra venstre), Hans Hagensen og Jørgen Hjertsen i Liverbirds Tromsø fikk alle et velfortjent kyss på kinnet av Ann Karina Sogge (til venstre) og Vibeke Olsen i Kirkens Bymisjon etter overrekkelsen. Pengegaven fra supporterklubben er på 80.000 kroner og kaken er en gave fra Tromsø Bakeri. 

nyheter

Etter knappe tre ukers loddsalg i høst kunne den rekordstore pengegaven på 80.000 kroner overrekkes bymisjonen denne uken. Totalt har den lokale supporterklubben til Liverpool samlet inn 160.000 kroner i Tromsø.

Den andre halvparten går til 23 Foundation, som er tidligere Liverpool-spiller Jamie Carraghers stiftelse for å hjelpe fattige.

– Det er helt utrolig at vi har klart en slik sum. Jeg tror egentlig vi er ganske sjokkerte og imponerte selv også, sier Jørgen Hjertsen i Liverbirds Tromsø.

Kostbar julemiddag

Daglig leder i Kirkens Bymisjon i Tromsø, Ann Karina Sogge, og samfunnskontakt Vibeke Olsen, forteller at de setter stor pris på pengegaven.

– Det er helt formidabelt. Fotballen har en helt egen evne til å nå ut til folk, sier Sogge.

Hun legger at dette er en annen type frivillighet som de er helt avhengige av, på lik linje med de frivillige som kommer for å tørke tårer og koke kaffe hos bymisjonen.

– Den innsatsen og engasjementet som folk viser gjør at vi føler oss elsket og ivaretatt. Det koster å drive en organisasjon, og bare julemiddagen kommer til å koste rundt 80.000 kroner for én kveld. Det er kostbart, men vi ønsker at maten her skal være gratis og at det skal være mat for alle, utdyper hun.

– Dere er gode ambassadører og vi er ydmyke overfor dere og tilliten dere og folket viser oss. Det setter vi veldig stor pris på, sier Olsen.

– Det er en glede å kunne bidra og vise at vi bryr oss. Og det handler ikke om at United-supportere ikke bryr seg, men de når oss til anklene, sier Hjertsen med glimt i øyet.

Doblet pengegaven på to år

Det er femte året den lokale supporterklubben holder innsamlingsaksjonen.

– De to første årene hadde vi kun lotteri for medlemmer og de som var ute og så på kamper. Men de tre siste årene har vi inkludert alle og det har vokst fra 39.000 kroner i 2014 og 54.000 i fjor, til 80.000 kroner til Kirkens Bymisjon i år, sier Hjertsen.

Blant premiene i årets lotteri var signerte Liverpool-drakter, weekendopphold på hotell og premier verdt 140.000 kroner fra det lokale næringslivet. Liverbirds Tromsø har blant annet sittet på byens kjøpesentre for å selge lodd.

– 80.000 kroner til hver er det største vi har klart hittil. Vi ønsker å gjøre en innsats opp mot en høytid som kan være vanskelig for mange, og hvis de pengene kan gjøre en forskjell for folk så er det ingenting som varmer oss mer, sier Hjertsen.

En person bidro med 10.000 kroner

Han forteller videre at rekordbeløpet er takket være folks vilje til å støtte og bidra til en viktig sak Tromsø i disse juletider.

– Vi hadde en person som både bidro med premie og som kjøpte lodd for 10.000 kroner. Det er helt vanvittig, sier Hjertsen, og legger til:

– Det er så viktig at Kirkens Bymisjon kan lage julemiddag og stelle i stand til de som ikke har mulighet selv, eller som ikke har et varmt og trygt sted å feire jul. Jeg tror folk er veldig glade for den institusjonen som Kirkens Bymisjon er lokalt i Tromsø, og for den jobben de gjør, sier Hjertsen.